Image

Corallen skapar buss- och lastbilsverkstad i Jönköping

Bygg/Arkitektur Corallen skapar en 3 100 kvadratmeter stor buss- och lastbilsverkstad på Ljungarums industriområde i Jönköping.
Publicerad den 15 Maj 2013
Corallen skapar en 3 100 kvadratmeter stor buss- och lastbilsverkstad på Ljungarums industriområde i Jönköping. Bild: Corallen
Corallen skapar en 3 100 kvadratmeter stor buss- och lastbilsverkstad på Ljungarums industriområde i Jönköping.

– Vi är glada att kunna vara med och lösa våra långsiktiga hyresgästers lokalbehov. Skeppsbrons Lastbil och Bussverkstad tillhör denna kategori. När de behövde utöka och utveckla sina befintliga lokaler så har vi gemensamt skissat på en lösning som ledde fram till en helt ny buss- och lastbilsverkstad om 3 100 kvadratmeter på Ljungarums industriområde, säger Peder Karlén, fastighetschef i Jönköping.

Skeppsbrons Lastbil och Bussverkstad som etablerades redan 1984 har idag vuxit till en stor fristående aktör för tunga fordon. Företaget har idag cirka 30 anställda med en årlig omsättning om cirka 40 miljoner kronor och sedan januari 2013 ägs företaget av Bengt Hestner och Daniel Svensson.

– Våra nya miljöklassade lokaler är verkligen ett lyft för vår verksamhet och för vår personal. Det gör att vi kan utveckla företaget ytterligare samtidigt som vi kan erbjuda en miljösäker service av tunga fordon. I och med flytten har Skeppsbrons kunnat utöka verksamheten med en ny modern smörjhall, ”Dieseltapp” från HGL med Adblue (en tillsats till moderna dieselmotorer för att minska utsläppen av skadliga kväveoxider) samt investerat i en miljövänlig tvätt där 80 procent av vattnet återvinns och med en reningsgrad på över 99 procent på det vatten som släpps ut i kommunens avloppssystem, säger Bengt Hestner, vd Skeppsbrons Lastbil och Bussverkstad.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige