Image

Optimal anlitas för Atollen i Jönköping

Bolag Quadrent ingår ett samarbetsavtal med Optimal för uthyrningen av projektet Atollen i Jönköping.
Publicerad den 30 Juli 2012
Bild: White

Quadrent, som idag har åtta anställda på kontoret i Jönköping, kommer att arbeta tillsammans med Optimal, specialister inom utveckling och uthyrning, och baserade i Stockholm. Optimal har idag tolv anställda.

– Vi förstärker resurserna med ett bra team från Optimal. Optimals stora bredd och kompetens kommer att vara ett stort tillskott i uthyrningsarbetet som är i ett intensivt skede, säger Jörgen Larsson, partner på Quadrent.

– Det är spännande att ha fått uppdraget att vara med i utvecklingen av Atollen och Jönköping. Vi tror att våra erfarenheter och kontakter vid etableringar kommer att vara till stor nytta för att nå kommersiell framgång i det här omfattande stadskärneprojektet, säger Dominika Andræ, partner på Optimal.

Atollen består av tre nya kvarter i Jönköpings city med totalt 13 000 kvadratmeter kommersiell yta bestående av detaljhandel, caféer och restauranger. I dag är cirka 60 procent av ytorna i det första kvarteret uthyrda.

Totalt byggs tre kvarter i tre olika etapper. Totalt omfattar Atollen 42 000 kvadratmeter blandad bebyggelse. Första öppning är planerad till slutet av 2013.

Atollen ägs av Ekblads, Corallen, HSB Göta och Jönköpings kommun. Den totala investeringen uppgår till cirka 800-900 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Optimal på Branschguiden

När fastighetsutveckling kräver passion.
Optimal utvecklar och förädlar handelsplatser. Vi startade 2008 och är ett ungt företag med kreativa idéer som vågar tänka i nya banor. Samtidigt så har våra medarbetare lång erfarenhet av förvaltning, utveckling och uthyrning inom fastighetsbranschen vilket medför att vi har en trygg kunskapsgrund att stå på. Lägg till vårt passionerade förhållningssätt mot att utveckla framgångsrika handelsplatser så förstår du vår företagsfilosofi.

Läs mer om Optimal på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Styrelsesammansättning à la Mindus: Så här har fastighetsbolagen avkastat

Bolag Äger ledamöterna aktier för mer än fem gånger årsarvodet? Och leder ett större ägande hos ledamöterna till högre avkastning? David Mindus lyfte frågan i sitt hyllade vd-ord i Sagax årsredovisning. Vi har undersökt hur det ser ut i fastighetsbolagen – och hur avkastningen har varit för de olika kategorierna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY