Image
Best of Brands öppnar en flaggskeppsbutik i Atollen i Jönköping. Det är kedjans första etablering utanför Stockholm.
Best of Brands öppnar en flaggskeppsbutik i Atollen i Jönköping. Det är kedjans första etablering utanför Stockholm. Bild: White

Flaggskeppsbutik till Atollen

Uthyrning Best of Brands öppnar flaggskeppsbutik i Jönköping. Det är den första etableringen utanför Stockholm.
Publicerad den 30 Oktober 2013
Annons
Image

Best of Brands, en av Sveriges största fristående multibrandaktörer, expanderar sin verksamhet och öppnar sin första butik utanför Stockholm i Jönköpings nya spännande citykvarter Atollen. Fastighetsägare är Fastighets AB Eric Ekblads och Optimal är den som fört parterna samman

- Jönköping genomgår en intressant utveckling och med det nya stråket mot vattnet förstärks och förtätas stadskärnan. Vi har bestämt oss för att expandera ut i landet och här gavs det nu ett gyllene tillfälle att kliva in i ett otroligt spännande sammanhang, med ett bra lokalerbjudande. Dessutom fann vi varandra, Ekblads och vi, samt att vi kände att detta är en långsiktig fastighetsägare som värnar sitt bestånd, sådant borgar för bra affärer över tid, säger Lars Rabenius, vd för Best of Brands.

- Vi gav Optimal i uppdrag att finna en unik aktör som skulle tillföra vårt projekt något helt nytt och Best of Brands är helt klart en drömaktör. De har ett väldigt spännande sortiment med väldigt tilltalande butiker och de tillför något nytt till stadens modeutbud. Dessutom är de långsiktiga i sitt företagande, precis som vi, säger Ralf Ekblad, vd på Fastighets AB Eric Ekblads.

Butiken beräknas öppna under våren 2015, i samma kvarter som Team Sportia kommer att öppna en butik under våren 2014, liksom apoteket Kronan, Honeycomb, samt ett antal caféer och restauranger. Atollen-projektet är en utveckling av Jönköpings stadskärna där det i tre etapper kommer att byggas cirka 42 000 kvadratmeter blandad bebyggelse intill Munksjön mitt i Jönköpings city. Förutom cirka 13 000 kvadratmeter butiker, restauranger och caféer, kommer de tre kvarteren att innehålla bostäder, kontor, parkeringshus med 400 platser och ett evenemangstorg. Byggherrar är Fastighets AB Eric Ekblad, Fastighets AB Corallen, HSB Göta och Jönköpings kommun. Den totala investeringen utgör cirka 800-900 miljoner kronor. Hela projektet är färdigställt under 2015 och uthyrningsansvariga för hela projektet är Optimal.

Relaterade artiklar

Ämnen

Optimal på Branschguiden

När fastighetsutveckling kräver passion.
Optimal utvecklar och förädlar handelsplatser. Vi startade 2008 och är ett ungt företag med kreativa idéer som vågar tänka i nya banor. Samtidigt så har våra medarbetare lång erfarenhet av förvaltning, utveckling och uthyrning inom fastighetsbranschen vilket medför att vi har en trygg kunskapsgrund att stå på. Lägg till vårt passionerade förhållningssätt mot att utveckla framgångsrika handelsplatser så förstår du vår företagsfilosofi.

Läs mer om Optimal på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Styrelsesammansättning à la Mindus: Så här har fastighetsbolagen avkastat

Bolag Äger ledamöterna aktier för mer än fem gånger årsarvodet? Och leder ett större ägande hos ledamöterna till högre avkastning? David Mindus lyfte frågan i sitt hyllade vd-ord i Sagax årsredovisning. Vi har undersökt hur det ser ut i fastighetsbolagen – och hur avkastningen har varit för de olika kategorierna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY