Image

Nu börjar byggandet av Pallashuset

Bygg/Arkitektur I går togs första spadtaget för Pallashuset i Borås. Första etappen omfattar totalt 28 000 kvadratmeter handels-, kontors- och parkeringsytor inklusive takbostäderna Pallas Roof på 4 000 kvadratmeter.
Publicerad den 6 November 2015
Det nya Pallashuset. Bild: Cernera/Järngrinden
Det nya Pallashuset.

Andra etappen innebär nybyggnation av den så kallade kampanilen – ett 33 våningars höghus på ytterligare 14.000 kvadratmeter.

Enbart första etappen har en investeringsnivå på cirka en halv miljard kronor, vilket gör projektet till ett av de största byggnadsprojekten i Borås Stad.

Ägarna, Cernera och Järngrinden tog tillsammans med representanter från Borås Stad det första spadtaget.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cernera på Branschguiden

Som ett av Västsveriges största privatägda fastighetsbolag bygger vi morgondagens bostäder i utvalda tillväxtregioner. Dessutom äger, förvaltar och utvecklar vi kommersiella fastigheter. Sedan tre decennier jobbar vi varje dag med vår passion - att skapa attraktiva platser och områden där människor vill leva, bo och jobba. Platser med hjärta i varje rum.

Läs mer om Cernera på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY