Image
Järngrinden köper åtta fastigheter för 260 miljoner kronor i Mölnlycke.

Järngrinden köper för kvarts miljard i Mölnlycke

Transaktioner Järngrinden utökar sitt fastighetsbestånd genom förvärv av åtta fastigheter i Mölnlycke, Härryda kommun. Säljare är lokala fastighetsägaren Peter Kollberg genom sitt bolag Mölnlycke Fastighets AB. Värdet i transaktionen uppgår till 260 miljoner kronor.


Pallashuset.

Normal flyttar in i Pallashuset

Uthyrning Danska Normal öppnat i Cerneras och Järngrindens fastighet Pallashuset i Borås.


Tobias Johannesson.

"Det är ett något förändrat klimat på marknaden"

Bolag Järngrinden tar nästa steg i sin utveckling när Tobias Johannesson efterträder Patrik Ivarson som vd. För Fastighetssverige berättar den tillträdande vd:n om nya möjligheterna med Genova som delägare, varför man inte sätter några siffermål, hur man vill växa framöver samt hur han upplever att marknadsklimatet förändrats senaste månaderna.


Patrik Ivarson lämnar över vd-stolen till Tobias Johannesson.

Tobias Johannesson ny vd för Järngrinden

Karriär Den 1 juli tillträder Tobias Johannesson som ny vd för Järngrinden.
Han efterträder Patrik Ivarson, vd, grundare och delägare, vars prioritering framöver kommer att vara affärsutveckling.


Ilija Batljan.

SBB säljer för 55 miljoner till Järngrinden

Transaktioner SBB säljer en utvecklingsfastighet.


Gina Tricot hyr på entréplan i Pallashuset.

Gina Tricot flyttar in i Pallashuset

Uthyrning Nyligen tecknades hyresavtal mellan Gina Tricot och Pallas Shopping, som ligger i Borås och ägs av Cernera tillsammans med Järngrinden. Gina Tricot kommer att flytta in på 525 kvadratmeter på entréplan.


Be-Bar öppnar i Pallas i Borås.

Fler upplevelser till Pallas i Borås

Uthyrning Cernera och Järngrinden som äger Pallas tillsammans har tecknat hyresavtal med Be-Bar som under nästa år kommer att slå upp dörrarna för en ny anläggning inne i Pallas. Be-Bar kommer att ha uteservering längs med Viskan, bowling, shuffleboards, biljard, karaokerum samt restaurang och bar med panoramafönster.


Grand Fitness öppnar i Pallas.

Cernera och Järngrinden tar Göteborgs-gymkedja till Borås

Uthyrning Grand Fitness etablerar en träningsanläggning på 1 200 kvadratmeter i gallerian Pallas i centrala Borås.


Michael Moschewitz och Patrik Ivarson.

Så kan Järngrinden växa efter affären med Genova

Bolag I slutet av september förvärvade Genova hälften av Boråsbaserade Järngrinden för över en halv miljard kronor. Under torsdagens event Fastighetsmarknadsdagen i Borås berättade Järngrindens vd mer om affären och möjligheterna som öppnas upp för bolaget.


Michael Moschewitz.

Genova förvärvar hälften av Järngrinden – genomför riktad nyemission på 288 miljoner

Transaktioner Genova Property förvärvar 50 procent av Järngrinden för 562,5 miljoner kronor. Affären delfinansieras med pengar från en genomförd riktad nyemission på 288 miljoner kronor i Genova Property.


Martin Fritzell blir ny affärsutvecklare på Järngrinden.

Järngrinden stärker upp inom affärsutveckling

Bolag Järngrinden Projektutveckling har rekryterat Martin Fritzell för rollen som affärsutvecklare.


Ett av projekten är Enedalshöjden beläget i området Bergsäter med gångavstånd till både centrum som natur. Två fristående huskroppar uppförs längs Åsboholmsgatan och Enedalsgatan.

Fortinova köper för 619 miljoner i Borås

Transaktioner Fortinova Fastigheter har ingått avtal med Newco Bergdalen (samägt bolag av Järngrinden och Mjöbäcks Entreprenad) avseende ett hyresrättsprojekt om 149 lägenheter i området Bergdalen i Borås. Vidare har avtal ingåtts med Järngrindens helägda dotterbolag Järngrinden Markutveckling Holding om förvärv av 160 hyreslägenheter, i två olika projekt, i Borås.


Kvarteret Ankan.

Järngrinden vinner markanvisning i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Järngrinden har tillsammans med Mjöbäcks entreprenad och Strandlyckan Invest vunnit en markanvisningstävling för Kvarteret Ankan i Helsingborg. Det vinnande förslaget har utvecklats i samarbete med Arkitekterna Krook & Tjäder.


Järngrinden och Mjöbäcks avyttrar hyresrättsbestånd i Varberg till Fortinova.

Fortinova köper hyresrättsbestånd i Varberg

Transaktioner Järngrinden och Mjöbäcks Entreprenad har ingått avtal med Fortinova Fastigheter om försäljning av 138 hyresrätter på Brearedsområdet i Varberg. Förvärvet är baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 267 miljoner kronor.


Fredrik Brodin.

Offentliga Hus köper i Borås

Transaktioner Offentliga Hus i Norden AB har ingått avtal med Järngrinden Fastighets AB om förvärv av fastigheten Borås Saturnus 14. Förvärvet sker genom bolagsförvärv och den preliminära köpeskillingen för aktierna uppgår till 42 miljoner kronor, baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 188 miljoner kronor. Tillträde beräknas ske den 1 april 2020.


Boris Lennerhov.

Lennerhov efter Halmstadförvärvet: "Hela Halland är intressant för oss"

Bolag Med hjärtat i Falkenbergs kommun har Gekås nu brutit ny mark med en stor bostadsinvestering utanför hemkommunen. Något det kan bli mer av i framtiden, berättar Gekås vd Boris Lennerhov för Fastighetssverige.


Gekås köper av Järngrinden.

Gekås köper för 735 miljoner i Halmstad

Transaktioner På det gamla tegelbruksområdet i Slottsmöllan vid norra infarten till Halmstad byggstartade 2016 Järngrinden Projektutveckling 330 hyresrätter.


Järngrinden utser ny vice vd

Bolag Järngrinden förstärker bolagsledningen och utser Tobias Johannesson till vice vd. Han har varit anställd i företaget sedan augusti 2015 som projektutvecklare och transaktionsansvarig.


Järngrinden hyr ut till Nordic Wellness

Uthyrning Nordic Wellness flyttar in på 590 kvadratmeter i Järngrindens projekt Tegelbruket i Halmstad.


Så blir Boråsprojektet med 400 bostäder

Bygg/Arkitektur Krook & Tjäder vann arkitekttävlingen för fastigheten Gulmåran 7 i Borås och får i uppdrag att utveckla det nya bostadsområdet med bostäder om 40 000 kvadratmeter och flera handelsplatser i Borås. För Fastighetssverige berättar man om planerna.