Image

Lejonfastigheter bygger gruppboende i Linköping

Bygg/Arkitektur Lejonfastigheter uppför nu en gruppbostad i Sturefors med sex lägenheter för personer med psykisk funktionsnedsättning. Förutom lägenheterna, om cirka 48 kvadratmeter, kommer det att bli gemensamhetsytor, personalytor och gemensamt kök.
Publicerad den 11 November 2015

Utformningen och uppförandet av omsorgsfastigheter sker i nära kontakt med Linköpings kommun.
- Vi är glada att vi har hittat ett vinnande koncept och ser fram emot invigningen av boendet, säger Anders Loinder, Fastighetschef på Lejonfastigheter.

Byggstarten skedde i våras. Och bygget går enligt tidplan så till våren 2016 räknas gruppbostaden stå klar. Fastighetsägare tillika byggherren Lejonfastigheter höll nyligen den traditionsenliga taklagslunchen.

Maria Widfeldt, hållbarhetschef på Lejonfastigheter:

- Att lära sig från ett bygge och ta med den erfarenheten in i nästa projekt är viktigt. Jag är jätteglad över att vår fastighet klarade det högt uppsatta täthetskravet, 0,2, med marginal. Provtrycksresultatet på 0,11 visar att ni gör ett kanonbra jobb med att bygga ett energieffektivt hus.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Lejonfastigheter på Branschguiden

Lejonfastigheter bygger, underhåller och förvaltar hållbara, kreativa, trygga och pedagogiska miljöer så att fler ska trivas, få plats, få inspiration, livslust och arbetsro. Med nytänkande, lyhördhet och långsiktighet vill vi fylla våra hus och fastigheter med värde och ge utrymme för lusten att leva, leka och lära.

Läs mer om Lejonfastigheter på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här ska Bonnier Fastigheter bli större

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Bonnier Fastigheters vd Tomas Hermansson. Här ska de växa och så här är läget för kontoren och detaljhandeln.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY