Image

Lejonfastigheter får ny hållbarhetschef – presenterades vid taklagsfest

Bygg/Arkitektur I början av nästa år kommer Lejonfastigheters nya förskola i Vallastaden i Linköping att stå klar. Förskolan blir den första i Linköping med utomhuspedagogik. I veckan hölls taklagslunch samtidigt som bolagets nya hållbarhetschef presenterades.
Publicerad den 6 Oktober 2015

Uppförandet av förskolan i Vallastaden går enligt tidplan. Förskolan kommer att stå redo att ta emot barn i början av nästa år, och är Linköpings kommuns enda förskola med utomhuspedagogisk inriktning. Här får barnen tidigt möjlighet att upptäcka och utforska hållbarhets- och kretsloppstänkandet. Den omkringliggande parken blir en viktig lärmiljö för de 72 barn som förskolan kommer att husera.

Ett 30-tal entreprenörer bjöds på traditionsenlig smörgåstårta medan Lejonfastigheters projektledare Mats Svahn hälsade välkomna och introducerade Lejonfastigheters hållbarhetschef Maria Widfeldt. Det är en ny roll i bolagets verksamhet, som ger Lejonfastigheter en ökad kapacitet för att möta de utmaningar som vi ställs inför inom hållbarhetsområdet.

Maria Widfeldt kommer till Lejonfastigheter närmast från Sweco där hon har varit gruppchef för bygg- och projektledare. Innan dess var hon miljöansvarig på Specialfastigheter i sex år.

- Jag har arbetat totalt 13 år inom bygg- och fastighetsbranschen med miljö- och hållbarhetsfrågor. Hållbarhet genomsyrar hela verksamheten, våra fastigheter, vår ekonomi och vårt sociala ansvar, säger Maria Widfeldt.

Förskolan i Vallastaden kommer att stå klar i början av år 2016. Fasaden kläs just nu i cederträd som kommer att skifta karaktär i takt med påverkan av väder och vind. Lejonfastigheters förskola omfattas av stadsdelens hållbarhetskrav på en giftfri miljö, något om Maria Widfeldt välkomnar.

- Lejonfastigheter har ett ansvar att förse barnen i Linköping med bra miljöer – både inomhus och utomhus. De tillbringar största delen av sin dag i våra hus, därav vårt fokus på en giftfri lärmiljö.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Heimstaden växa i Örebro

Bolag Heimstaden sätter ner en ny nål på sin Sverigekarta. När man nu äntrar Örebro berättar Kent Persson, samhällspolitisk chef på Heimstaden, om stadens utveckling och om bolagets tillväxtplaner i Örebro.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY