Image

Lejonfastigheter bygger förskola i Vallastaden

Bygg/Arkitektur Lejonfastigheter bygger förskola med utomhuspedagogik i Vallastaden i Linköping. Förskolan blir en av de första färdigställda husen i Vallastaden.
Publicerad den 11 Februari 2015

I takt med att Linköping växer blir Vallastaden ett angeläget samhällsbyggnadsprojekt som ger utrymme att förverkliga nya idéer. Här bygger Lejonfastigheter en förskola med utomhuspedagogisk inriktning. Byggstart sker vecka 9 och inflyttning beräknas ske i januari 2016.

- Att erbjuda en utvecklande och spännande miljö för de yngsta invånarna är Lejonfastigheters bidrag till att göra Vallastaden till ett attraktivt område för barnfamiljer, säger Jennie Hollertz, projektledare på Lejonfastigheter.

Förskolan kommer att ha plats för 72 barn och en utomhuspedagogisk verksamhet där barnen tidigt får möjlighet att leka, lära och leva med hållbarhets- och kretsloppstänkande som viktiga inslag. I planeringen av byggnaden har miljötänkande, energieffektivitet och strävan efter en giftfri miljö varit i fokus.

Tack vare ett innovativt samarbete med Tekniska verken kommer inomhusluften att förvärmas med värme från områdets kulvertsystem. Denna tekniska lösning innebär även att man kan tillgodogöra sig frikyla från marken under sommarperioden. Det ger i slutändan en låg energiförbrukning och hög inomhuskomfort till låg kostnad.

Pedagoger utbildade vid nationellt centrum för utomhuspedagogik vid Linköpings universitet har deltagit i processen med skapandet av utemiljön. Även den omkringliggande parken är tänkt som en resurs för den utomhuspedagogiska lärmiljön, där barnen får möjlighet att delta fysiskt i det naturnära lärandet och använda alla sinnen.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Lejonfastigheter på Branschguiden

Lejonfastigheter bygger, underhåller och förvaltar hållbara, kreativa, trygga och pedagogiska miljöer så att fler ska trivas, få plats, få inspiration, livslust och arbetsro. Med nytänkande, lyhördhet och långsiktighet vill vi fylla våra hus och fastigheter med värde och ge utrymme för lusten att leva, leka och lära.

Läs mer om Lejonfastigheter på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här ska Bonnier Fastigheter bli större

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Bonnier Fastigheters vd Tomas Hermansson. Här ska de växa och så här är läget för kontoren och detaljhandeln.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY