Image

Lejonfastigheter bygger högstadium i Linköping

Bygg/Arkitektur Kommunala Lejonfastigheter i Linköping har nu påbörjat arbetet med att bygga om Elsa Brändströms skola till ett högstadium.
Publicerad den 2 December 2014

Efter en tid präglad av ändrade behov och beslut samt nya detaljplaner har kommunala, Lejonfastigheter i Linköping nu startat det omfattande arbetet med att bygga om Elsa Brändströms skola.

Målet är efterlängtat och välbehövligt – en centralt belägen och modern högstadieskola.

Elsa Brändströms skola, som tidigare inrymde kommunens vuxenutbildning, evakuerades för några år sedan på grund av renoveringsbehov och utbildningen flyttades till Kunskapsgallerian på S:t Larsgatan.

Fastigheten på Vasavägen-Klostergatan har sedan dess stått tom i väntan på beslut om vilken verksamhet som skulle bedrivas i lokalen.

– Planerna har helt enkelt förändrats över tid, säger Johan Larsson, projektledare på Lejonfastigheter. Från början skulle en del av huset inrymma bostäder och ett omsorgsboende byggas på gården, men när behoven ändras måste man tänka om. Och som det ser ut i dag så behövs det fler högstadieskolplatser i centrum.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Heimstaden växa i Örebro

Bolag Heimstaden sätter ner en ny nål på sin Sverigekarta. När man nu äntrar Örebro berättar Kent Persson, samhällspolitisk chef på Heimstaden, om stadens utveckling och om bolagets tillväxtplaner i Örebro.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY