Image

Lejonfastigheter bygger skola i Brokind

Bygg/Arkitektur Lejonfastigheter bygger förskola och grundskola i Brokind, söder om Linköping, med beräknad inflyttning 2016.
Publicerad den 29 Januari 2015

Skolbyggnaden kommer att vara i två plan och rymma 250-300 elever samt en personalstyrka på 45 personer. Byggnaden blir på 2 750 kvadratmeter. Byggnaden kommer att innefatta både en förskola och en grundskola för klasserna F-6.

Förskoleverksamheten bedrivs på bottenplan och skolverksamheten på övriga plan. Dock ska båda verksamheterna ha möjlighet att nyttja hela lokalen.

- Det är en modern och flexibel förskola och skola, med lokaler som går att ändra om utifrån
storleken på barngrupperna, säger Per Svedberg, fastighetsutvecklare vid Lejonfastigheter.

All mat kommer att tillagas från grunden i skolans kök och eleverna kommer att äta sina måltider i matsalen i flera matlag. Undervisning i idrott kommer att bedrivas i separat byggnad, som kommer att handlas upp på separat tomt. Skolan kommer att ligga intill Brokinds idrottsplats och vara omgiven av en spännande och omfattande utemiljö.

Här tar man tillvara på befintlig skog och äng och tillför roliga gångar, kullar och en pedagogisk lekmiljö för eleverna. Lusthus kommer att byggas liksom grillhus, odlingslådor med mera. Byggstart av Brokinds nya skola sker till hösten 2015 och inflytt beräknas i slutet av 2016.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Lejonfastigheter på Branschguiden

Lejonfastigheter bygger, underhåller och förvaltar hållbara, kreativa, trygga och pedagogiska miljöer så att fler ska trivas, få plats, få inspiration, livslust och arbetsro. Med nytänkande, lyhördhet och långsiktighet vill vi fylla våra hus och fastigheter med värde och ge utrymme för lusten att leva, leka och lära.

Läs mer om Lejonfastigheter på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här ska Bonnier Fastigheter bli större

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Bonnier Fastigheters vd Tomas Hermansson. Här ska de växa och så här är läget för kontoren och detaljhandeln.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY