Image

Lejonfastigheter bygger bostäder i Linköping

Bostäder Lejonfastigheter bygger ett trapphusboende med 16 lägenheter i Vallastaden i Linköping. Byggstart är planerad till hösten 2015.
Publicerad den 10 Juni 2015

I Vallastaden skapas framtidens stadsmiljöer – präglade av trivsel, trygghet och hållbarhet. På en hörntomt, nära friidrottsovalen, kommer trapphusboendet att uppföras. Byggstart planeras ske under hösten 2015 och boendet räknas stå klart lagom till Bomässan Linköpings Bo 2017.

Huset kommer att rymma 16 lägenheter på fyra våningar inkluderat entréplan, och ha en totalyta på cirka 1 650 kvadratmeter BTA. Just nu pågår projektering och huset tar form på ritbordet.

Per Svedberg, ansvarig Fastighetsutveckling på Lejonfastigheter, berättar att huset kommer att vara i vinkel och ha en spännande arkitektoniskt utformning – huset kommer att ha olika karaktärer utifrån vilket håll man betraktar huset.

– Huset är som sagt inte färdigritat ännu men tanken är att om man ser huset från ena hållet ska byggnaden ha en typisk karaktär med tillhörande färg- och materialval samt fönstersättning. Om man däremot ser husets andra vinkel ska en helt annan fasad framträda, säger Per Svedberg.

Lejonfastigheter bygger dessutom just nu en förskola med utomhuspedagogisk inriktning i Vallastaden. Det är Linköpings kommuns enda Ur- och Skur-förskola. Den står klar vid årsskiftet 2015/2016 med plats för 72 barn.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Lejonfastigheter på Branschguiden

Lejonfastigheter bygger, underhåller och förvaltar hållbara, kreativa, trygga och pedagogiska miljöer så att fler ska trivas, få plats, få inspiration, livslust och arbetsro. Med nytänkande, lyhördhet och långsiktighet vill vi fylla våra hus och fastigheter med värde och ge utrymme för lusten att leva, leka och lära.

Läs mer om Lejonfastigheter på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här ska Bonnier Fastigheter bli större

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Bonnier Fastigheters vd Tomas Hermansson. Här ska de växa och så här är läget för kontoren och detaljhandeln.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY