Image

Ny skola i Linköping invigd

Bygg/Arkitektur År 2013 vann Lejonfastigheter uppdraget att bygga den nya skolan i Södra Ekkällan i Linköping. Knappt två år senare är skolan invigd.
Publicerad den 3 December 2015

Eleverna flyttade in till höstterminens start 2015 i skolan som tog 16 månader att bygga. Skolan är fördelad på tre plan om totalt 3126 kvadratmeter. Förskolan huserar på bottenplanet tillsammans med matsal, kök och slöjdsalar. Skolklasserna håller till på plan två och tre.

Lejonfastigheter har byggt ett energisnålt hus med många glasade partier. Under onsdagens invigning talade, förutom skolans rektorer Inger Collin och Robert Obing, Lars Rejdnell som är barn- och ungdomschef i Linköpings kommun. Lejonfastigheters förvaltare Magnus Sundqvist hälsade elever och personal välkomna till skolan.

– Det är ett välbyggt hus med en ovanlig utemiljö som vetter mot en bergvägg. På berget står också Mattias Åkessons konstverk Pi-Passagen, det gula konstverket som har samma form som skolan och bland annat är dekorerat med siffror utstansade i lackerad plåt, säger Mats Swahn, projektledare på Lejonfastigheter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Heimstaden växa i Örebro

Bolag Heimstaden sätter ner en ny nål på sin Sverigekarta. När man nu äntrar Örebro berättar Kent Persson, samhällspolitisk chef på Heimstaden, om stadens utveckling och om bolagets tillväxtplaner i Örebro.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY