Image

Lejonfastigheter bygger ut Folkungaskolan

Bygg/Arkitektur Det finns ett stort behov av högstadieplatser i Linköpings kommun och en av skolorna som behöver fler elevplatser är Folkungaskolan. Lejonfastigheter möter det behovet genom en tillbyggnad som genererar 270 nya elevplatser.
Publicerad den 17 Februari 2016

I takt med att Linköping växer ökar efterfrågan på elevplatser i stadens skolor. Lejonfastigheter har fått i uppdrag av Linköpings kommun att bygga ut Folkungaskolan, för att möta behovet på fler högstadieplatser.

Lejonfastigheter bygger en ny skolbyggnad mellan idrottshallen och kyrkogården. Den blir tre våningar hög på 3 000 kvadratmeter, och kommer att innehålla undervisningssalar i musik och hemkunskap och basenheter för högstadiet.

Tillbyggnaden skapar 270 nya elevplatser och med dagens 300 högstadieelever kommer Folkungaskolan framöver husera närmare 600 elever i årskurs 7-9.

Markarbetet påbörjas i slutet av februari och byggstart sker under mars. Till sommaren 2017 ska den nya byggnaden vid Folkungaskolan stå klar.

- Vi kommer även att inom befintliga byggnader göra anpassningar av NO-salar, utöka kapaciteten i matsalen samt uppföra en passage till den nya byggnaden. Utöver det genomför vi planerat underhåll, säger Johan Larsson, Lejonfastigheters projektledare.

Den nya byggnaden kommer att certifieras som Miljöbyggnad Silver, vilket innebär att den uppfyller svenska bygg- och myndighets högt ställda krav på material, energianvändning och inomhusmiljö såsom dagsljus, ljudmiljö och ventilation.

Det är Lejonfastigheters upphandlade entreprenör Peab som utför tillbyggnaden och anpassningarna av Folkungaskolan.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kungsleden och Castellum utgör en bra match"

Bolag Kungsledens styrelseordförande Charlotte Axelsson berättar för Fastighetssverige varför man väljer att acceptera Castellums bud på bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY