Image

Intern fastighetsaffär om 90 miljoner i Linköping

Transaktioner Den första juli kommer fastigheten Egypten 15, mer känt som kommunhuset i korsningen mellan Drottninggatan och Djurgårdsgatan i Linköping, att byta ägare. Kommunala Stångåstaden säljer då fastigheten till kommunala Lejonfastigheter.
Publicerad den 9 Maj 2012

Försäljningen av Egypten 15 omfattar adresserna Djurgårdsgatan 2-6, Drottninggatan 45-49 samt Nygatan 50-52. Det är endast de kommersiella lokalerna som ingår i försäljningen. Tidigare har det i fastigheten även ingått 44 bostäder. Dessa har, genom en fastighetsreglering, överförts till Egypten 18. Således kommer affären inte att beröra några bostäder utan dessa stannar i Stångåstadens ägo. Affären ligger i linje med bolagens ägardirektiv där rollerna för de olika systerföretagen renodlas. Köpeskillingen uppgår till drygt 90 miljoner.

NAI Svefa har varit säljarens rådgivare i affären.

Lejonfastigheter, som är det bolag som förvaltar de flesta av kommunens så kallade publika hus, var den anbudsgivare som lämnade det mest intressanta erbjudandet och bästa budet. Förutom köpeskillingen erbjöds Stångåstaden ett bytesobjekt i form av option på mark inom fastigheten Bikupan 15, mer känt som Elsa Brändströms skola. Detaljplanearbete pågår för fastigheten.

Lejonfastigheter tillträder fastigheten vid halvårsskiftet under förutsättning att respektive styrelse godkänner affären. Bland hyresgästerna i fastigheten finns Miljö- och samhällsbyggnadskontoret.
- Genom försäljningen av Egypten 15 fortsätter vi att minska vår andel av kommersiella lokaler vilket vi ska enligt våra ägardirektiv. Att vi nu genom affären också får tillgång till mark i en del av Linköping där det finns ett mycket stort intresse för bostäder känns riktigt bra. Här har vi i framtiden möjlighet att skapa en spännande boendemiljö med kvalitativt boende i bra läge för att fortsätta bidra till stadens utveckling, säger Anders Stjärnberg, fastighetschef på Stångåstaden.
- Vi ser fram emot att ta över ansvaret för kommunhuset och att få erbjuda dem som arbetar där vår specialistkompetens för publika hus och kommunhuset är ett bra komplement till våra övriga fastigheter, säger Per Ridne, vd på Lejonfastigheter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Heimstaden växa i Örebro

Bolag Heimstaden sätter ner en ny nål på sin Sverigekarta. När man nu äntrar Örebro berättar Kent Persson, samhällspolitisk chef på Heimstaden, om stadens utveckling och om bolagets tillväxtplaner i Örebro.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY