Image

Intern fastighetsaffär om 90 miljoner i Linköping

Transaktioner Den första juli kommer fastigheten Egypten 15, mer känt som kommunhuset i korsningen mellan Drottninggatan och Djurgårdsgatan i Linköping, att byta ägare. Kommunala Stångåstaden säljer då fastigheten till kommunala Lejonfastigheter.
Publicerad den 9 Maj 2012

Försäljningen av Egypten 15 omfattar adresserna Djurgårdsgatan 2-6, Drottninggatan 45-49 samt Nygatan 50-52. Det är endast de kommersiella lokalerna som ingår i försäljningen. Tidigare har det i fastigheten även ingått 44 bostäder. Dessa har, genom en fastighetsreglering, överförts till Egypten 18. Således kommer affären inte att beröra några bostäder utan dessa stannar i Stångåstadens ägo. Affären ligger i linje med bolagens ägardirektiv där rollerna för de olika systerföretagen renodlas. Köpeskillingen uppgår till drygt 90 miljoner.

NAI Svefa har varit säljarens rådgivare i affären.

Lejonfastigheter, som är det bolag som förvaltar de flesta av kommunens så kallade publika hus, var den anbudsgivare som lämnade det mest intressanta erbjudandet och bästa budet. Förutom köpeskillingen erbjöds Stångåstaden ett bytesobjekt i form av option på mark inom fastigheten Bikupan 15, mer känt som Elsa Brändströms skola. Detaljplanearbete pågår för fastigheten.

Lejonfastigheter tillträder fastigheten vid halvårsskiftet under förutsättning att respektive styrelse godkänner affären. Bland hyresgästerna i fastigheten finns Miljö- och samhällsbyggnadskontoret.
- Genom försäljningen av Egypten 15 fortsätter vi att minska vår andel av kommersiella lokaler vilket vi ska enligt våra ägardirektiv. Att vi nu genom affären också får tillgång till mark i en del av Linköping där det finns ett mycket stort intresse för bostäder känns riktigt bra. Här har vi i framtiden möjlighet att skapa en spännande boendemiljö med kvalitativt boende i bra läge för att fortsätta bidra till stadens utveckling, säger Anders Stjärnberg, fastighetschef på Stångåstaden.
- Vi ser fram emot att ta över ansvaret för kommunhuset och att få erbjuda dem som arbetar där vår specialistkompetens för publika hus och kommunhuset är ett bra komplement till våra övriga fastigheter, säger Per Ridne, vd på Lejonfastigheter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Lejonfastigheter på Branschguiden

Lejonfastigheter bygger, underhåller och förvaltar hållbara, kreativa, trygga och pedagogiska miljöer så att fler ska trivas, få plats, få inspiration, livslust och arbetsro. Med nytänkande, lyhördhet och långsiktighet vill vi fylla våra hus och fastigheter med värde och ge utrymme för lusten att leva, leka och lära.

Läs mer om Lejonfastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de bästa fastighetsaktierna

Bolag Frida Bratt som är sparekonom och expert på Nordnet ger sin syn på marknaden för Fastighetssverige. Här är de populäraste aktierna i branschen nu. Och det här tror hon om kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY