Image

Fastighetsbolag säljer stor vindkraftspark

Transaktioner Fastighetsbolaget Tuleholmen säljer Gnosjö Energi med tillhörande vindkraftspark i Småland. Köpare är Folksam Liv, Folksam Sak och KPA Pension. Det är första gången det sker en direktinvestering från institutionellt kapital i svensk vindkraft.
Publicerad den 9 Februari 2011
Annons
Image
Omid Ashrafi. Foto: Jenny Lagerqvist. Bild: Jenny Lagerqvist
Omid Ashrafi. Foto: Jenny Lagerqvist.

Newsec har varit exklusiv rådgivare till Tuleholmen Fastigheter AB vid försäljningen av Gnosjö Energi till Folksam Liv, Folksam Sak och KPA Pension.

Gnosjö Energi äger en driftsatt vindkraftpark i Kulltorp, Småland, med en totaleffekt om tio megawatt. Newsec befäster därmed en stark position inom vindkraftsegmentet med fokus på kapitalanskaffningar och privat M&A.

Folksam Liv, Folksam Sak och KPA Pension har gemensamt förvärvat den landbaserade vindkraftsparken i småländska Kulltorp som varit i drift sedan 2009. Vindkraftsparkens totala effekt uppgår till tio megawatt, tillika en årlig produktion motsvarande cirka 1 000 eluppvärmda villors årsförbrukning. Tillträdet sker omgående.

- Det är mycket glädjande att vi bidragit till en första större direktinvestering i svensk vindkraft från institutionellt kapital. Detta är den andra vindkraftparken som vi säljer på uppdrag från Tuleholmen Fastigheter, säger Newsecs Omid Ashrafi.

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige