Image
KPA Pension förvärvar kontorsfastigheten Mentorn 1 i centrala Stockholm från AMF Fastigheter. Affären är på tre miljarder kronor och därmed årets hittills största.

Årets största affär när KPA Pension köper av AMF i centrala Stockholm

Transaktioner KPA Pension, som är en del i Folksamgruppen, har förvärvat fastigheten Mentorn 1 i centrala Stockholm för tre miljarder kronor vilket gör det till årets hittills största affär på den svenska marknaden. Fastigheten har ett attraktivt läge med närhet till Centralstationen och säljare är AMF Fastigheter.


Duvan 6.

Folksam hyr ut 1100 kvadratmeter till Relex Solutions

Uthyrning Folksam Fastigheter har tecknat ett nytt hyresavtal med Relex Solutions om 1107 kvadratmeter kontor i fastigheten Duvan 6 i centrala Stockholm och inflyttning sker i februari 2025. Fastigheten Duvan 6 ligger på Klara Södra Kyrkogata 1, nära Centralstationen och ägs av KPA Pension som är en del av Folksamgruppen.


Fastigheten Brädstapeln 13 på Kungsholmen i Stockholm och Folksamgruppens fastighetsdirektör Jonas Bjuggren.

Så ser Folksams tillväxtplaner ut efter nya tunga förvärvet

Bolag Folksam fortsätter stärka sin Stockholmportfölj genom köpet av Brädstapeln 13 på Kungsholmen. Bolagets fastighetsdirektör Jonas Bjuggren berättar för Fastighetssverige om nya förvärvet, om tillväxtplanerna i Stockholm och på Folksams övriga fokusmarknader samt ger sin bild av läget på kontorsmarknaden.


Sörred logistikpark.

Platzer köper loss ännu ett joint venture

Transaktioner Platzer förvärvar fastigheterna Sörred 7:21, Sörred 8:12 och Sörred 8:14 från joint venture-bolaget Sörred Logistikpark till ett underliggande fastighetsvärde om 1 478 miljoner kronor. I och med affären blir Platzer återigen 100 procent ägare till de tre fastigheterna om dryga 90 000 kvadratmeter vilket går i linje med tidigare överenskommelse inom JV-bolaget med Bockasjö. Tillträdet är planerat till den 30 juni 2023.


Techbolag till Ambassadörs omgjorda lokal på Kungsgatan i Stockholm CBD.

Techbolag till Ambassadörs omgjorda lokal på Kungsgatan

Uthyrning Savills har varit rådgivare åt Folksam i uthyrningen av 877 kvadratmeter kontorsyta på Kungsgatan 18 i Stockholm till techbolaget Sitoo.


Haglöfs hyr stort av Logicenters i Eskilstuna.

Haglöfs hyr stort av Logicenters

Uthyrning Svenska outdoorvarumärket Haglöfs flyttar in i Eskilstuna Logistikpark. Det står nu klart efter att bolaget tecknat ett flerårigt hyresavtal med Logicenters på totalt 18 000 kvadratmeter.


Folksamgruppen vill fortsätta växa på bästa läge i Stockholm.

Efter jätteförvärvet – så vill Folksamgruppen fortsätta växa sin fastighetsportfölj

Bolag En av årets största affärer är ett faktum när Folksamgruppen, genom KPA Pension, köper Vasahuset i centrala Stockholm för tre miljarder kronor. Lars Johnsson, fastighetsdirektör på Folksamgruppen, berättar för Fastighetssverige om affären, bolagets fastighetsstrategi och var man letar efter nya förvärv.


Folksamgruppen köper Vasahuset i Stockholm.

Folksam köper för tre miljarder i centrala Stockholm

Transaktioner Folksamgruppen, genom KPA Pension, förvärvar Vasahuset (Kortbyrån 19 och Kortbyrån 20) på Vasagatan 11-13 i centrala Stockholm av DNB för 3 039 miljoner kronor. Fastigheternas uthyrningsbara area uppgår till drygt 21 000 kvadratmeter och tillträdet sker den 1 november 2022.


Vinden AB flyttar in hos Logicenters i Brunna.

Vinden flyttar in hos Logicenters i Brunna

Uthyrning Logicenters anläggning i Brunna logistikpark har fått sin första hyresgäst. Det är förvaringsföretaget Vinden AB som har flyttat in. Det långsiktiga hyresavtalet avser 10 850 kvadratmeter av fastigheten.


Platzer och Bockasjö hyr ut ytterligare 13 000 kvadratmeter i Sörred Logistikpark.

Platzer och Bockasjö hyr ut stort i Sörred Logistikpark

Uthyrning Platzer och Bockasjö har skrivit avtal med en internationell fordonstillverkare som etablerar sig på 13 000 kvadratmeter i Sörred Logistikpark. Hyresavtalet är på tre år med grön bilaga och planerad inflyttning april 2023. Uthyrningen innebär att dryga 90 000 kvadratmeter av Platzers och Bockasjös gemensamma satsning Sörred Logistikpark är uthyrt.


Visonsbild för Sportshopens lager i Sörred Logistikpark.

Sportshopen hyr 24 300 kvadratmeter i Sörred Logistikpark

Uthyrning Platzer och Bockasjös gemensamma JV-bolag Sörred Logistikpark välkomnar Sportshopen som hyresgäst. Den svenska sportmode- och fritidskoncernen etablerar sig i en nyproducerad logistikbyggnad om 24 300 kvadratmeter LOA på fastigheten Sörred 8:12 i Sörred Logistikpark. Avtalet är på tio år med grön bilaga. Tillträdet beräknas till våren 2023.


Ingram utökar hos Logicenters med 18 000 kvadratmeter i Brunna.

Ingram utökar med 18 000 kvadratmeter i Brunna

Uthyrning Ingram Micro blir ny hyresgäst för den utbyggda delen av Logicenters fastighet i Brunna. Under året kommer fastigheten anpassas efter kundens behov, något som kommer stå klart i oktober 2022.


Colliers får stort uthyrningsuppdrag i Vaggeryd av Logistea.

Colliers får exklusivt uthyrningsuppdrag av Logistea

Uthyrning Colliers har av Logistea fått ett exklusivt uthyrningsuppdrag i Vaggeryd. Uppdraget avser cirka 100 000 kvadratmeter byggklar mark med attraktivt läge.


Folksam köper tre fastigheter i centrala Stockholm av AMF.

Folksamgruppen köper för 2,14 miljarder av AMF i centrala Stockholm

Transaktioner Folksamgruppen köper, genom dotterbolaget KPA Pension tre fastigheter i centrala Stockholm av AMF. Köpeskillingen för sammanlagt drygt 14 000 kvadratmeter är cirka 2 140 miljoner kronor.


Vaggeryd logistikpark.

Newsec får uthyrningsuppdrag av Logistea

Bolag Logistea har inlett ett samarbete om uthyrning avseende Vaggeryd Logistikpark med Newsec.


Bockasjö har tecknat ett avtal med e-handlaren GardenStore om att uppföra ett nytt logistikcenter om cirka 29 000 kvadratmeter i Eskilstuna Logistikpark.

GardenStore hyr 29 000 kvadratmeter av Bockasjö

Uthyrning Fastighetsutvecklingsbolaget Bockasjö AB har tecknat ett avtal med den snabbväxande e-handlaren GardenStore Nordic AB om att uppföra ett nytt logistikcenter om cirka 29 000 kvadratmeter som hyrs på ett långt hyreskontrakt, beläget i Eskilstuna Logistikpark.


Lars Johnsson, fastighetsdirektör på Folksam.

Lars Johnsson om det underliga marknadsläget: "Nu står alla stjärnor rätt för köp – för alla"

Bolag Folksams Lars Johnsson om 2,3-miljardersförvärvet på Kungsholmen, och pensionsförvaltarens strategi – "därför breddar vi inte investeringsstrategin trots att vi ska köpa för 15–20 miljarder".


Camilla Larsson, vd på KPA Pension.

Folksamgruppen förvärvar kontor på västra Kungsholmen

Transaktioner KPA Pension som är en del av Folksamgruppen förvärvar tomträtten Gångaren 10 på västra Kungsholmen av Invesco. Det underliggande fastighetsvärdet i affären är 2,3 miljarder kronor. Byggnaden innehåller 30 100 kvadratmeter uthyrningsbar area och är uthyrd till ett flertal företag varav Securitas är den största hyresgästen.


Vaggeryd Logistikpark.

Odd Molly gör en markbytesaffär med Vaggeryds kommun

Bolag Odd Molly har ingått avtal med Vaggeryds kommun som innebär att en del av bolagets fastighet Källemo 1 med ett markområde motsvarande cirka 16 000 kvadratmeter byts mot del av Fåglabäck 2:6 om cirka 20 000 kvadratmeter, med möjlighet att förvärva ytterligare cirka 80 000 kvadratmeter detaljplanerad mark i nära anslutning till Båramo kombiterminal och E4 söder om Vaggeryd.


Eric Bergström.

Regio köper verksamhetslokaler för 750 miljoner

Transaktioner Regio har gjort sitt första större förvärv inom Storstockholm. Portföljen om tolv fastigheter blir en del av Regios affärsområde med fokus på verksamhetslokaler. I samband med förvärvet etableras ett nytt samarbete med Suburban Properties som lokal förvaltningspartner.