Image

Kungshuset får nya hyresgäster

Stockholm Folksamgruppen har tecknat hyresavtal med kommunikationsbyrån Reform Society som hyr 877 kvadratmeter kontor på Kungsgatan 18 i Stockholm.
Publicerad den 9 Januari 2018
Reform Society flyttar in i Kungshuset. Bild: Folksamgruppen/Studio Stockholm
Reform Society flyttar in i Kungshuset.

Avtalet avser ett totalrenoverat kontor i den lokal i Kungshuset (Kåkenhusen 37) som tidigare bland annat inhyst nattklubbarna Ambassadeur, King Creole, Tiger och Blue Moon Bar. Cushman & Wakefield har haft exklusivt uppdrag att marknadsföra och hyra ut lokalen.

Lokalen om 877 kvadratmeter har nivåskillnader och upp till fyra meter i tak, panoramafönster mot Kungsgatan och utformas i samarbete med Studio Stockholm. Den nås både via Kungsgatan 18 och Regeringsgatan 66, och rymmer upp till 100 arbetsplatser.

– Vi ser mycket fram emot att flytta till vårt nya kontor. Det är en fantastisk lokal som gör det möjligt för oss att fortsätta vår snabba expansion. Den öppna, flexibla och moderna planlösningen skapar förutsättningar för oss att utveckla nya arbetssätt som svarar upp mot kundernas behov av en modern kommunikationsbyrå, säger Birgitta Pagot, grundare och vd på Reform Society.

– Vi är glada över att få Reform Society som hyresgäst i de nyrenoverade lokalerna i Kungshuset. Vi engagerar oss alltid för att få långsiktiga hyresgäster som på bästa möjliga sätt kan utveckla sina verksamheter i våra fastigheter, säger Malin Lövemark, tillgångsförvaltare på Folksam.

– Uthyrningen visar att Kungsgatan är en attraktiv adress för medvetna företag. Den här lokalen har unika kvalitéer och intresset från marknaden har varit mycket stort. Det har varit ett roligt projekt att jobba med, säger Johan Zachrisson, Head of Agency Leasing på Cushman & Wakefield.

Reform Society tillträder lokalen efter sommaren 2018. Tidigare har Folksam via Cushman & Wakefield hyrt ut bottenvåningen (före detta Ambassadeur samt Broken) till Panini Internazionale, vars nya flaggskeppskoncept ”2.0” kommer att öppna tidigt 2018. Andra hyresgäster är i fastigheten är bland annat Länsstyrelsen, SF/Rigoletto, Senab Interiör och Equator Arkitekter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige