Image
Techbolag till Ambassadörs omgjorda lokal på Kungsgatan i Stockholm CBD.
Techbolag till Ambassadörs omgjorda lokal på Kungsgatan i Stockholm CBD. Bild: Folksamgruppen/Studio Stockholm

Techbolag till Ambassadörs omgjorda lokal på Kungsgatan

Uthyrning Savills har varit rådgivare åt Folksam i uthyrningen av 877 kvadratmeter kontorsyta på Kungsgatan 18 i Stockholm till techbolaget Sitoo.
Publicerad den 10 Mars 2023

– En otrolig ynnest att återigen få Folksams förtroende att arbeta med denna fantastiska yta som för fem år sedan ombildades från nattklubb till kontor. En helt fantastisk lokal som jag är övertygad om att Sitoo kommer trivas riktigt bra i, säger Jessica Gräsberg, Head of Agency, Savills Sweden.

Lokalen i Folksamgruppens fastighet Kåkenhusen 37 på Kungsgatan i Stockholm huserade tidigare den välbesökta nattklubben Ambassadör. 2019 färdigställdes lokalen till toppmodern kontorsyta med generös takhöjd, grafisk ljussättning, ståldetaljer och råa ytmaterial med inspiration från det urbana landskapet kring adressen – ett koncept framtaget av Studio Stockholm.
– Våra kunder är globala retailers inom fashion och lifestyle och det känns därför klockrent att sitta på Stockholms "High Street". Vi kände direkt att lokalen andas rätt attityd och vi ser fram emot inflyttning, säger Jens Levin, vd på Sitoo.

Kungsgatan 18 är ett projekt där man med genomtänkta satsningar gör en lokal hållbar över tid och attraktiv för många företag att hyra. Resultatet blir en friktionsfri process och en inflytt utan hyresgästanpassningar.
– Folksam har många fantastiska lokaler i sitt bestånd men just den här kontorslokalen är något utöver det vanliga – smakfullt renoverad och i ett svårslaget läge. Riktigt roligt att se bevis på att bra koncept håller över flera hyresperioder, avslutar Jessica Gräsberg.

Ägare av fastigheten är KPA Pension, en del av Folksamgruppen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige