Image

Mengus säljer kontorsfastighet till Folksamgruppen

Transaktioner Mengus andra fond Mengus 2011 säljer kontorsfastigheten Duvan 6, även kallad Copper Building, i centrala Stockholm.
Publicerad den 1 Juni 2017
Annons
Image

Tomträtten omfattar cirka 9 700 kvadratmeter uthyrbar area och avyttras till KPA Pensionsförsäkring, som är ett dotterföretag i Folksamgruppen.

Fastigheten på Klara Södra Kyrkogata köptes av Mengus i augusti 2014 då samtliga hyreskontrakt var utgående. Sedan dess har Mengus uppgraderat och förädlat Copper Building, omförhandlat tomträttsavgälden, förlängt befintliga hyresavtal och därtill tecknat nya avtal med tillkommande hyresgäster. Copper Building har i dag en uthyrningsgrad om cirka 99 procent och de största hyresgästerna är Jag, Småa och Svenska Kyrkan.

– Vi är mycket nöjda med att ha genomfört vår affärsplan och uppnått våra mål avseende utveckling och uthyrning. Copper Building är den första avyttringen från Mengus 2011, säger Per Niklasson, Managing Partner på Mengus.

Transaktionen genomförs som en bolagsförsäljning. Cushman & Wakefield och Mannheimer Swartling agerade finansiell respektive juridisk rådgivare till Mengus i transaktionen.

– Det är glädjande att vi får möjligheten att förvärva denna kontorsbyggnad i de mest centrala delarna av Stockholm där efterfrågan på kontor är mycket god och dessutom ökar. Läget måste vara ett av Sveriges bästa för kontor, säger Lars Johnsson, chef för Folksamgruppens fastighetsverksamhet.

Fastigheten är klassad enligt miljöcertifieringssystemet Breeam In-Use.

Köpeskillingen offentliggörs inte.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De ökade hyresintäkterna mest under första halvåret

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på de noterade fastighetsbolagens hyresintäkter under det första halvåret 2022 för att få reda på vilka tungviktare som ökat intäkterna mest jämfört med motsvarande period 2021. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige