Image

Säljer Kungshuset för 1,5 miljarder

Transaktioner Folksam har genom dotterföretaget KPA Pensionsförsäkring tecknat avtal med GIC (Government of Singapore Investment Corporation) om förvärv av Kungshuset (Kåkenhusen 37) i centrala Stockholm. Det underliggande fastighetsvärdet är 1 510 miljoner kronor och fastigheten utgörs av drygt 16 600 kvadratmeter.
Publicerad den 27 Juni 2016

GIC köpte fastigheten 2007 av LaSalle.

Kungshuset har en uthyrningsbar area på cirka 16 600 kvadratmeter, varav 10 600 kvadratmeter är kontor och 6 000 kvadratmeter restaurang och biograf samt ett antal parkeringsplatser. Fastigheten är belägen på Kungsgatan 16-18 och Regeringsgatan 66 i centrala Stockholm. KPA Pensionsförsäkring har redan tillträtt fastigheten.

– Vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att köpa en av de bästa fastigheterna i centrala Stockholm. Den är nyrenoverad, i princip fullt uthyrd med en bra mix av stabila hyresgäster och är ett bra exempel på den typ av förvärv vi vill göra för att bygga vår ekonomiska styrka, säger Lars Johnsson som är chef för Folksams fastighetsverksamhet.

Newsec har varit rådgivare i affären enligt källor till Fastighetssverige.
Folksam med dotterföretag äger idag fastigheter för omkring 22 miljarder kronor och har satt upp ett mål om att kraftigt öka fastighetstillgångarna under de närmsta åren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Senast från Fastighetssverige Plus

Hetaste rekryteringarna under första kvartalet

Karriär Fastighetssverige har synat branschens hetaste rekryteringar under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige