Image
KPA Pension förvärvar kontorsfastigheten Mentorn 1 i centrala Stockholm från AMF Fastigheter. Affären är på tre miljarder kronor och därmed årets hittills största.
KPA Pension förvärvar kontorsfastigheten Mentorn 1 i centrala Stockholm från AMF Fastigheter. Affären är på tre miljarder kronor och därmed årets hittills största. Bild: Pixiprovider

Årets största affär när KPA Pension köper av AMF i centrala Stockholm

Transaktioner KPA Pension, som är en del i Folksamgruppen, har förvärvat fastigheten Mentorn 1 i centrala Stockholm för tre miljarder kronor vilket gör det till årets hittills största affär på den svenska marknaden. Fastigheten har ett attraktivt läge med närhet till Centralstationen och säljare är AMF Fastigheter.
Publicerad den 4 Juli 2024

Byggnaden uppfördes år 2009 och lokalerna är moderna och flexibla. Den uthyrningsbara arean är cirka 18 000 kvadratmeter och tillträde äger rum den 2 september 2024.
– Vi i Folksamgruppen fortsätter vår långsiktiga och strategiska expansion av vår fastighetsportfölj genom ett förvärv mitt i centrala Stockholm. Fastigheten är belägen nära befintligt ägd fastighet, Blekholmen 4, även kallad Kungsbrohuset eller Schibstedhuset. Vi ser stora synergieffekter i vår förvaltning och stärkta möjligheter att erbjuda marknaden och våra kunder attraktiva lokaler i bästa möjliga kommunikationsläge. Folksamgruppens fokus på moderna kontorsfastigheter av hög kvalitet i attraktiva lägen ligger fast. När rätt tillfälle ges kommer fastighetsbeståndet att ökas ytterligare. Fastigheten kommer integreras i vårt systematiska arbete med att säkerställa hög hållbarhetsprestanda för att nå våra klimatmål, säger Jonas Bjuggren, fastighetsdirektör på Folksamgruppen.

– Fastighetsmarknaden har varit avvaktande under en period med låga transaktionsvolymer som följd. Vi ser nu att hjulen har börjat snurra igen. Den här transaktionen är en bekräftelse på att det idag finns en god efterfrågan på moderna kontorsfastigheter i attraktiva lägen i Stockholms innerstad, säger Fredrik Ronvall, chef för fastighetsinvesteringar på AMF Fastigheter.

KPA Pension har som uppgift att ge anställda i kommuner och regioner en trygg pension genom långsiktiga investeringar som bidrar till en hållbar samhällsutveckling. Förvärvet av fastigheten Mentorn 1 är ett bra exempel på hur KPA Pension skapar värde och ännu bättre förutsättningar för bra avkastning och pension åt kunderna under många år framöver.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mariette Hilmersson: "Willhem ska fortsätta spela som ett lag"

Bolag Willhem ska samlas, hitta riktningen framåt och utveckla affärsidén. Det säger vd Mariette Hilmersson till Fastighetssverige efter att de nu inrättat en ny position i ledningsgruppen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige