Image

Newsec rådgivare i stor vindkraftsaffär

Transaktioner O2 säljer en stor vindkraftspark i Norrbotten till det tyska försäkringsbolaget Allianz. Hela parkens produktion ska gå till Googles datacenter i Finland. Newsec har varit rådgivare till O2 i affären.
Publicerad den 7 Juni 2013
Omid Ashrafi Bild: Jenny Lagerqvist
Omid Ashrafi

Maevaara vindkraftspark i Pajala och Övertorneå i Norrbotten består av 24 verk om totalt 72 MW. Driftstart av vindkraftsparken planeras till 2015. O2 och Allianz har tecknat ett avtal med Google vad avser parkens hela produktion de närmaste tio åren för försörjningen av bolagets datacenter i Finland.

Parken kommer byggas av O2 och levereras driftsatt till Allianz i början av 2015. O2 kommer utöver färdigställande av vindkraftsparken också att hantera löpande drift och förvaltning.

- Vi ser en tydlig trend där internationellt institutionellt kapital söker sig till svensk vindkraft som alternativ investering. Denna affär är unik på den svenska marknaden både avseende typ av investerare samt det långa elköpsavtal som tecknas med Google, säger Omid Ashrafi, som ansvarar för vindkraftsaffärer på Newsec.

Newsec har under året avslutat fyra försäljningsprocesser inom vindkraft.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige