Image

EY till Skanskas Park 49

Uthyrning Skanska har tecknat avtal med EY om cirka 2 240 kvadratmeter kontor i Park 49. Det nya kontorshuset i Göteborg ska stå klart våren 2016.
Publicerad den 16 April 2015
Annons
Image
Ernst & Young blir ny hyresgäst i Skanskas Park 49. Bild: Skanska
Ernst & Young blir ny hyresgäst i Skanskas Park 49.

– Vi är mycket glada över att kunna flytta in i Park 49, ett modernt kontorshus där vi nu får chansen att utforma lokalerna helt efter våra behov. Dessutom i ett profilläge, vilket var avgörande för oss i valet av nya lokaler. JLL bistod EY i processen, säger Stefan Kylebäck, kontorschef på EY.

EY är ett världsledande företag inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och rådgivning.

Park 49 kommer att stå klart våren 2016 och ligger granne med Gamla Ullevi och Trädgårdsföreningen. Här utvecklar Skanska moderna arbetsplatser för möten, kreativitet och goda affärer.

– Vi är mycket glada över att EY väljer att flytta sitt kontor till Park 49. Vi ser fram emot att kunna erbjuda dem lokaler anpassade för aktivitetsbaserad miljö. Vi har redan hyrt ut cirka 60 procent av huset och kommer innan sommaren att kunna presentera fler hyresgäster, säger Mats Dynevik, marknadschef på Skanska Fastigheter Göteborg.

Kontorshuset har två terrasser som skapar kontakt med Trädgårdsföreningen och Parkgatans grönska. På entréplan finns planer för en restaurang med uteservering. Restaurangen har även har tillgång till terrassen på plan elva med panoramautsikt över centrala Göteborg.

Huset kommer att certifieras på den högsta nivån, Platinum, enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Leed. Det innebär att inom projektet fokuserar Skanska på exempelvis energiförbrukning, inomhusklimat, sedumtak, och hållbara materialval.

Sedan tidigare har Skanska tecknat avtal med Västsvenska Handelskammaren, Litigate Advokataktiebolag och Arkitektbyrån Design som flyttar in i sina lokaler våren 2016.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Fastigheten som är lättast att sälja är..."

Ekonomi/Finansiering Från nettoköpare till nettosäljare. Andra halvan av 2022 ändrade spelplanen, men transaktionerna fortsätter berättar Henrik Roderhult, regionchef, Värdering och Strategisk Analys på Newsec. Det som väntar är en marknad där avkastningskraven stiger. Han avslöjar också vilken slags fastighet som kommer bli lättast att sälja framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige