Image

Ny hyresgäst i Skanskas Park 49

Uthyrning Skanska har tecknat avtal med Litigate Advokataktiebolag om 400 kvadratmeter i kontorsfastigheten Park 49 som nu byggs på Parkgatan i Göteborg.
Publicerad den 24 Februari 2015
Annons
Image
Skanska har tecknat nytt avtal med Litigate Advokataktiebolag om 400 kvadratmeter i Park 49. Bild: Skanska
Skanska har tecknat nytt avtal med Litigate Advokataktiebolag om 400 kvadratmeter i Park 49.

Park 49 ligger granne med Gamla Ullevi och Trädgårdsföreningen. Här skapas platser för möten, kreativitet och goda affärer. Kontorshuset har flera terrasser i olika våningshöjd som skapar kontakt med Trädgårdsföreningen och Parkgatans grönska.

Byggnaden är klar för inflyttning i början av 2016. I entréplan finns planer för en restaurang med uteservering. Restaurangen kommer även ha tillgång till terrassen på plan elva med panoramautsikt över centrala Göteborg. En annan terrass är till för hyresgästerna i huset, och här kan man som hyresgäst hämta andan eller kliva ur rutinerna för ett möte.

Huset kommer att certifieras på den högsta nivån, Platinum, enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Leed. I hyreskontraktet ingår även en checklista där Skanska och hyresgästen tillsammans går igenom hur de på bästa sätt kan minska miljöpåverkan i sina lokaler.

– Vi är mycket glada över att kunna flytta in i Park 49, ett modernt kontorshus där vi nu får chansen att utforma lokalerna helt efter våra behov. Dessutom i ett utmärkt läge, vilket var avgörande för oss i valet av nya lokaler, säger Mikael Wahledow, partner på Litigate.

Litigate är en affärsjuridisk advokatbyrå med inriktning på affärsjuridik, fastighetsrätt och processrätt. De flyttar in i sina lokaler 1 april 2016.

– Vi välkomnar Litigate till Park 49. Det är extra kul att i ett tidigt skede teckna kontrakt med en medveten kund som ser ett värde av att sitta i en profilfastighet. Vi ser ett fortsatt stort intresse för den här typen av moderna arbetsplatser i rätt lägen säger Mats Dynevik, marknadschef på Skanska Fastigheter Göteborg.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Fastigheten som är lättast att sälja är..."

Ekonomi/Finansiering Från nettoköpare till nettosäljare. Andra halvan av 2022 ändrade spelplanen, men transaktionerna fortsätter berättar Henrik Roderhult, regionchef, Värdering och Strategisk Analys på Newsec. Det som väntar är en marknad där avkastningskraven stiger. Han avslöjar också vilken slags fastighet som kommer bli lättast att sälja framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige