Image

Glimstedt flyttar till Skanskas Park 49

Uthyrning Skanska har tecknat hyresavtal med advokatfirman Glimstedt som kommer att flytta in på två våningsplan i kontorsfastigheten Park 49. Glimstedt tillträder sina nya lokaler den förste april 2016.
Publicerad den 11 Juni 2015
Annons
Image
Glimstedt blir ny hyresgäst i Skanskas Park 49 där 70 procent av kontorsytorna nu är uthyrda. Bild: Skanska
Glimstedt blir ny hyresgäst i Skanskas Park 49 där 70 procent av kontorsytorna nu är uthyrda.

I och med avtalet med Glimstedt är cirka 70 procent av Park 49 uthyrt. Den senaste hyresgästen Glimstedt är en advokatfirma med drygt 260 medarbetare fördelade på flera kontor i Sverige och Baltikum.

– Vi är väldigt nöjda med flytten till Park 49. Det är ett högprofilerat kontorshus där vi nu, genom både lokal och läge, får visa vilken modern advokatbyrå vi är. Profilläget och den fantastiska vyn över Göteborg är ett extra plus, säger Magnus Knape, managing partner på Glimstedt Göteborg.

I mars 2016 kommer de första hyresgästerna att flytta in i Park 49, granne med Gamla Ullevi och Trädgårdsföreningen. Här utvecklar Skanska moderna arbetsplatser för möten, kreativitet och goda affärer.

– Vi är mycket glada över att Glimstedt väljer att flytta sitt Göteborgskontor till Park 49. Vi ser fram emot att erbjuda dem lokaler anpassade för deras framtida verksamhet. Vi är stolta över Park 49 med dess spännande arkitektur och mix av hyresgäster, säger Mats Dynevik, marknadschef på Skanska Fastigheter Göteborg.

Kontorshuset har två terrasser som skapar kontakt med Trädgårdsföreningen och Parkgatans grönska. På entréplan kommer det att finnas restaurang med uteservering. Restaurangen kommer även ha tillgång till terrassen på plan elva med panoramautsikt över centrala Göteborg.

Huset kommer att certifieras på den högsta nivån, Platinum, enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Leed. Det innebär att inom projektet fokuserar Skanska på exempelvis energiförbrukning, inomhusklimat, sedumtak och hållbara materialval.

Sedan tidigare har Skanska tecknat avtal för Park 49 med Västsvenska Handelskammaren, Litigate Advokataktiebolag, Arkitektbyrån Design och EY.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Fastigheten som är lättast att sälja är..."

Ekonomi/Finansiering Från nettoköpare till nettosäljare. Andra halvan av 2022 ändrade spelplanen, men transaktionerna fortsätter berättar Henrik Roderhult, regionchef, Värdering och Strategisk Analys på Newsec. Det som väntar är en marknad där avkastningskraven stiger. Han avslöjar också vilken slags fastighet som kommer bli lättast att sälja framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige