Image

Skanska hyr ut i Göteborg

Uthyrning Västsvenska Handelskammaren blir ny hyresgäst i Skanskas nya kontorsfastighet på Parkgatan i Göteborg.
Publicerad den 18 Februari 2015
Västsvenska Handelskammaren har tecknat avtal om 1 230 kvadratmeter i Skanskas nya kontorsprojekt på Parkgatan i Göteborg. Bild: Skanska
Västsvenska Handelskammaren har tecknat avtal om 1 230 kvadratmeter i Skanskas nya kontorsprojekt på Parkgatan i Göteborg.

I februari 2016 flyttar Västsvenska Handelskammaren in i Park 49 som ligger vid Gamla Ullevi. Hyresavtalet omfattar kontor på första våningen samt konferenslokaler i husets entréplan om totalt 1 230 kvadratmeter.

Kontorshuset har flera terrasser i olika våningshöjd som skapar kontakt med Trädgårdsföreningen och Parkgatans grönska. På entréplan finns planer för en restaurang med uteservering.

Restaurangen har även har tillgång till terrassen på plan elva med panorama utsikt över centrala Göteborg. En av terrasserna är till för hyresgästerna i huset; här kan man som hyresgäst hämta andan eller kliva ur rutinerna för ett möte.

Huset kommer att certifieras på den högsta nivån, Platinum, enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Leed. Det innebär att inom projektet fokuserar Skanska på exempelvis energiförbrukning, sedumtak, gröna terrasser och hållbara materialval.

Näringslivsorganisationen Västsvenska Handelskammaren blir en av de första hyresgästerna.?
– Stora delar av västsvenskt näringsliv har kontakt med Handelskammaren. Vi arrangerar omkring 700 möten varje år. Med flytten till Park49 kan vi erbjuda möten i moderna och flexibla lokaler. Dessutom ligger byggnaden i en del av Göteborg som tidigare varit lite öde, men som nu förtätas. Att vi blir en del i en sådan utveckling tycker jag passar Handelskammaren mycket väl. Vi pratar om behovet av förtätning, nu bidrar vi till att den sker också, säger Johan Trouvé, vd på Västsvenska Handelskammaren.

2 700 företag runt om i Västsverige är medlemmar i Handelskammaren och stöttar på så sätt organisationens arbete med att göra Västsverige till en starkare region för företagande. Handelskammaren har drygt 70 anställda.?

– Vi är stolta över att kunna välkomna Västsvenska Handelskammaren till Park 49 som kommer att ha en betydande roll för huset och området genom att skapa det liv och rörelse som vi eftersträvar. Vi har inte bara hyrt ut en kontorslokal utan vi har även långsiktigt säkrat husets innehåll genom en arrangör av möten, event och annat. Intresset för huset har varit stort från start och vi har fortsatt mycket intressanta diskussioner, säger Mats Dynevik, marknadschef på Skanska Fastigheter i Göteborg.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar?fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Helsingfors i Finland samt Oslo i Norge. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige