Image

Cernera byggstartar i Borås

Bostäder I fredags togs det första spadtaget för Cerneras bostadsprojekt Stallbacken i Vasastaden, Borås. Totalt omfattar projektet 118 lägenheter.
Publicerad den 22 November 2016
Här tas det första spadtaget. Bild: Cernera
Här tas det första spadtaget.

Första spadtaget togs av Morgan Hjalmarsson, kommunalråd på Borås Stad, Sebastian Brandt, projektchef på Cernera och Peter Andersson, arbetschef på Serneke som är totalentreprenör i projektet.

Efter ett långt och detaljerat planeringsarbete av Stallbacken ser Cernera nu fram emot att byggnationen kan starta på allvar.

– Vi startade planeringen för sex år sedan och har sedan dess lagt mycket energi åt att analysera platsen, hur människor vill bo och inte minst addera sociala värden som till exempel en stor, vacker innergård. Det känns fantastiskt kul att vi nu kommit så långt att vi kan börja bygga, säger Sebastian Brandt.

Totalt omfattar projektet Stallbacken två elvavåningshus med 118 lägenheter, en innergård samt ett parkeringsgarage i två plan. Storleken på lägenheterna varierar från 42 kvadratmeter till 115 kvadratmeter. Projektet beräknas vara inflyttningsklart till hösten 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cernera på Branschguiden

Som ett av Västsveriges största privatägda fastighetsbolag bygger vi morgondagens bostäder i utvalda tillväxtregioner. Dessutom äger, förvaltar och utvecklar vi kommersiella fastigheter. Sedan tre decennier jobbar vi varje dag med vår passion - att skapa attraktiva platser och områden där människor vill leva, bo och jobba. Platser med hjärta i varje rum.

Läs mer om Cernera på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY