Image

Cernera byggstartar i Borås

Bostäder I fredags togs det första spadtaget för Cerneras bostadsprojekt Stallbacken i Vasastaden, Borås. Totalt omfattar projektet 118 lägenheter.
Publicerad den 22 November 2016
Här tas det första spadtaget. Bild: Cernera
Här tas det första spadtaget.

Första spadtaget togs av Morgan Hjalmarsson, kommunalråd på Borås Stad, Sebastian Brandt, projektchef på Cernera och Peter Andersson, arbetschef på Serneke som är totalentreprenör i projektet.

Efter ett långt och detaljerat planeringsarbete av Stallbacken ser Cernera nu fram emot att byggnationen kan starta på allvar.

– Vi startade planeringen för sex år sedan och har sedan dess lagt mycket energi åt att analysera platsen, hur människor vill bo och inte minst addera sociala värden som till exempel en stor, vacker innergård. Det känns fantastiskt kul att vi nu kommit så långt att vi kan börja bygga, säger Sebastian Brandt.

Totalt omfattar projektet Stallbacken två elvavåningshus med 118 lägenheter, en innergård samt ett parkeringsgarage i två plan. Storleken på lägenheterna varierar från 42 kvadratmeter till 115 kvadratmeter. Projektet beräknas vara inflyttningsklart till hösten 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige