Image

Cernera köper fastighet i Borås

Transaktioner Köpet har gjorts gemensamt med MPB Invest & Förvaltning, och ägarandelen mellan företagen är 50 procent vardera.
Publicerad den 24 Oktober 2016

Fastigheten, som byggdes 1956, ligger i korsningen Sturegatan/Södra Kyrkogatan och inrymmer i dag både bostäder och kommersiella ytor om totalt närmare 1 500 kvadratmeter.

Bland butikerna som finns i lokalerna kan nämnas Erlandssons Garn, Sturegatans Frisörer och Stengården.

– Fastighetens läge är förstås väldigt attraktivt. Vi ser också en intressant utvecklingspotential i fastigheten, säger Lars Angwald, vd för Cernera.

Cerneras mål är att erbjuda bra lägen med en tilltalande inre och yttre miljö samt god arkitektur. Det är något som säljarna sett som en viktig aspekt i valet av köpare.

– De nya ägarna kommer att förvalta och förädla fastigheten på bästa sätt. Det känns tryggt att lämna över till dem, säger Lars Anderson, representant för säljarna.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cernera på Branschguiden

Som ett av Västsveriges största privatägda fastighetsbolag bygger vi morgondagens bostäder i utvalda tillväxtregioner. Dessutom äger, förvaltar och utvecklar vi kommersiella fastigheter. Sedan tre decennier jobbar vi varje dag med vår passion - att skapa attraktiva platser och områden där människor vill leva, bo och jobba. Platser med hjärta i varje rum.

Läs mer om Cernera på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY