Image
Bild: Istock

Bergendahl ökar ägandet i SLP

Bolag Bergendahl & Son har köpt drygt 3 miljoner B-aktier i nyligen noterade SLP för närmare 100 miljoner kronor, det framgår av Finansinspektionens insynsregister.
Publicerad den 4 April 2022

I Finansinspektionens insynsregister framgår det att köparen har registrerats som närstående till Sophia Bergendahl, som sitter som ledamot i SLP:s styrelse för Bergendahls räkning.

Aktieköpet, som gjordes den 1 april utanför handelsplats, skedde till kurs 33:15 kronor. Under den 1 april handlades SLP-aktien till kurser i intervallet 37:60-40 kronor.

Bergendahls köpte även 25 000 A-aktier i SLP under fredagen, för närmare 1 miljon kronor, enligt registret hos Finansinspektionen.

Efter transaktionerna uppgår Bergendahls ägande i SLP till 10,7 miljoner B-aktier och 6,2 miljoner A-aktier, motsvarande 9,6 procent av kapitalet och 10,8 procent av rösterna, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Bergendahls är den femte största ägaren i SLP, som noterades den 23 mars. De tre största ägarna i SLP är Fridam Fastigheter, Greg Dingizian och Erik Selin.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige