Image

Så ser finanschefernas innehav ut

Lista Fastighetssverige har tittat på hur stort innehav de noterade bolagens finanschefer sitter på i det egna bolaget. Här är en uppdaterad lista.


Så klarade sig branschaktierna i juni

Lista Juni var en ganska beskedlig månad för branschens aktier där hälften av bolagen som Fastighetssverige följer sjönk i värde. Här är hela listan.


Så ser branschtopparnas innehav ut

Lista Fastighetssverige har tittat på hur stort innehav de verkställande direktörerna sitter på i det egna bolaget. Här är en uppdaterad lista.


Så stora är fastighetsbolagen på börsen

Lista Fastighetssektorn på börsen fortsätter växa och här presenterar Fastighetssverige en uppdaterad lista över de största fastighetsbolagens börsvärde.


Magnus Andersson

Aros noterar stamaktien på First North

Bolag Aros Bostad offentliggör idag bolagets avsikt att notera stamaktien på Nasdaq First North Growth Market samt att genomföra ett erbjudande av stamaktier till allmänheten i Sverige och kvalificerade investerare i Sverige och internationellt.


Allt fler fastighetsbolag handlas till premie

Lista Efter rapportfloden kan Fastighetssverige konstatera att allt fler fastighetsbolag nu värderas till en premie på börsen. Här presenteras en uppdaterad lista med de noterade fastighetsbolagens substansvärdering.


Så stora är fastighetsbolagen på börsen

Lista Fastighetssektorn på börsen växer så det knakar och här presenterar Fastighetssverige en uppdaterad lista över de största fastighetsbolagens börsvärde.


Ett nytt bolag handlas till högst substanspremie i branschen samtidigt som det skett en ökning i antalet bolag som nu handlas till rabatt.

Ny herre på premietäppan – och allt fler handlas till rabatt

Lista Efter rapportfloden kan Fastighetssverige konstatera att det finns ett nytt bolag som nu har branschens högsta premievärdering – samtidigt som de två Entra-kombatanterna svängt till rabatt. Här presenteras en uppdaterad lista med de noterade fastighetsbolagens substansvärdering.


Castellums vd Henrik Saxborn.

Castellum ökar sitt innehav i Entra

Bolag Under tisdagen förvärvade Castellum ytterligare 2 298 504 aktier i Entra och innehar nu motsvarande 10,0065 procent av aktierna och rösterna i bolaget.


Sagax vd David Mindus.

Sagax vill lösa in samtliga preffar

Ekonomi/Finansiering Kallar till extra bolagsstämma för att fatta beslut om att lösa in samtliga preferensaktier för ett inlösenbelopp om 35,00 kronor.


Snabbväxande nykomling vassast i januari

Lista Det var ett skralt januari på börsen för många fastighetsbolag, men en snabbväxande nykomling fick bra fart på aktien. Fastighetssverige har hela listan på vilka aktier som gick bäst – och sämst – under årets första månad.


Analytikern Joakim Bornold på Söderberg & Partners om rusningen i Gamestop-aktien och hur utsatta fastighetsbolagen på börsen är för en liknande utveckling.

Så utsatta är fastighetsbolagen för en "Gamestop-hausse"

Bolag Den våldsamma rusningen i Gamestop-aktien skakade om Wall Street i förra veckan – och faktum är att en snarlik incident i mindre skala redan tidigare inträffat i ett svenskt fastighetsbolags aktie. För Fastighetssverige reder Söderberg & Partners analytiker Joakim Bornold ut GameStop-fenomenet och förklarar hur utsatta de noterade fastighetsbolagen kan vara för en liknande händelse.


Erik Selin.

Balder fortsätter öka i Entra – nu uppe i 20 procent

Bolag Erik Selin och hans Balder fortsätter att köpa aktier i det norska fastighetsbolaget som både SSB och Castellum lagt bud på.


Fastighetsaktierna som ökat mest under Trumps mandatperiod

Lista Den 20 januari tar Joe Biden över som USA:s president efter Donald Trump, exakt fyra år efter det att Trump inledde sitt ämbete som landets 45:e president. Fastighetssverige har tittat närmare på vilka svenska noterade fastighetsbolag som gått bäst på börsen under Trumps fyra år vid makten, och hittar bland annat en bjässe som mer än tredubblat sin aktiekurs under perioden.


Budkrigets effekter – tungviktarnas premievärdering sjunker

Lista Jakten på Entra har gett de inblandade bolagens premievärdering en törn sedan budkriget inleddes i slutet av november. Här presenterar Fastighetssverige en uppdaterad lista med de noterade fastighetsbolagens substansvärdering.


Nischat bolag avslutade året med rusning

Lista December blev en beskedlig månad på börsen för många fastighetsbolag och över 20 aktier tappade i värde – men ett hårt prövat bolag fick se sin aktiekurs mer än fördubblas. Fastighetssverige har hela listan på vilka aktier som gick bäst – och sämst – under sista månaden 2020.


Här är fastighetsbolagen som gick bäst på börsen 2020

Lista Under pandemiåret 2020 har börsen präglats av turbulens med både kraftiga ras och återhämtning. Fastighetssverige listar vilka noterade fastighetsbolag som har gått bäst – och sämst – under året.


Joakim Bornold, sparekonom och analytiker på Söderberg&Partners.

Expertens tips: Fastighetsaktierna du ska satsa på 2021

Bolag Joakim Bornold, analytiker och sparekonom på Söderberg & Partners, listar de fastighetsaktier som han tycker är värda en investering under 2021.


Så stora är fastighetsbolagen på börsen

Lista Ett turbulent 2020 går mot sitt slut och Fastighetssverige presenterar en uppdaterad lista över de största fastighetsbolagens börsvärde.


Jörgen Lundgren, vd för Annehem Fastigheter.

Så kommer Annehem växa de kommande åren

Bolag Den 11 december träder ännu ett fastighetsbolag in på börsen då Peabs avknoppning Annehem ger sig in i den noterade miljön. För Fastighetssverige berättar bolagets vd Jörgen Lundgren om noteringens fördelar, tillväxtambitionerna och hur bolaget redan börjat lägga grunden för ett aktivt 2021 på marknaden.