Image

Balder säljer halva Catena-bolaget

Transaktioner Peab köper 50 procent av aktierna i Balder Fjorton AB, som innehåller de 25 fastigheter som Balder köpte av Catena för 1,6 miljarder kronor i vintras.
Publicerad den 20 April 2011
Erik Selin. Bild: Eddie Ekberg. Bild: Edie Ekberg
Erik Selin. Bild: Eddie Ekberg. Mats Paulsson. Bild: Peab. Bild: Peab
Mats Paulsson. Bild: Peab.

Peab och Balder bildar därmed ett gemensamt bolag för projektutveckling och fastighetsinvesteringar.

Turerna har varit flera kring de här fastigheterna: Peab köpte för ett knappt år sedan cirka 20 procent av Catena, där Erik Selin äger drygt 20 procent. Sedan sålde Catena i vintras större delen av sitt bestånd till Erik Selins Balder. Nu placeras fastigheterna alltså i ett bolag som ägs gemensamt av Balder och Peab.

- Det nya gemensamma bolagets nuvarande portfölj innehåller flera intressanta fastigheter med utvecklingspotential. Med Peab som hälftenägare tillförs bolaget både ett stort kunnande och lång erfarenhet när det gäller byggnation och projektutveckling, säger Erik Selin, vd i Balder.

- Förvärvet ska ses mot bakgrund av Peabs strategi att satsa på fastighetsutveckling. Genom att ta en mer aktiv del av fastigheters utveckling, kan vi lära oss mer om våra fastighetsägande slutkunders behov och önskemål, säger Peabs vd Mats Paulsson.

Peabs investering uppgår till cirka 270 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige