Image

Första bygget för Balder

Bolag Balders första projekt när det gäller nyproduktion är i full gång. Detta genom Centur, som Balder äger gemensamt med Peab. - Det är ett sätt att hitta flera möjligheter på marknaden, säger Balders vd Erik Selin.
Publicerad den 16 Mars 2012

Bakgrunden är affären där Balder köpte nästan hela Catenabeståndet, och sedan sålde hälften av det fastighetsägande bolaget till Peab.

Bolaget har nu fått namnet Centur och Christian Hahne är ordförande.

Centurs första nybyggnadsprojekt är en 1 800 kvadratmeter stor byggnad som uppförs åt Limab i Almedal, Göteborg. Inflyttning är planerad till oktober i år.

- Jag har själv varit med i nyproduktionsprojekt tidigare, men för Balder är det första gången. Det är ett sätt att hitta fler möjligheter på marknaden, säger Balders vd Erik Selin.

- Vi har fler projekt på gång inom det här bolaget, men inget vi kan gå ut med nu.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige