Image

Alma gör första förvärvet i ny fond - köper av Sveafastigheter

Transaktioner Simon de Château har grundat både Sveafastigheter och det nyare Alma Property Partners. När Almas nya opportunistiska fond gör sitt första förvärv är säljaren - Sveafastigheter.
Publicerad den 12 Februari 2016
Simon de Château. Bild: Alma Property Partners
Simon de Château. Alma Property Partners köper av Sveafastigheter. Bild: Alma Property Partners
Alma Property Partners köper av Sveafastigheter.

Alma Property Partners I, Almas nya pan-nordiska opportunistiska fond, köper de 53 återstående danska lägenheterna - i Köpenhamn och Lyngby - i Sveafastigheter Fund III.

Fastigheten i Köpenhamn är attraktivt och havsnära belägen vid Amerika Plads. Lyngbyfastigheten ligger nära Sorgenfri slott och rekreationsområdet kring Lyngbysjön.

- Vi har lyckats förvärva moderna lägenheter i fantastiskt goda lägen. Bostadspriserna i och strax utanför Köpenhamn har stigit sedan de bottnade ur 2009, men det går fortfarande att förvärva portföljer av uthyrda ägarlägenheter till rimliga priser, säger Simon de Château, partner & CIO på Alma Property Partners.

Alma arbetar nu med kapitalanskaffning till fonden. Målsättningen är att hämta in två miljarder kronor i kapitalförbindelser.

Sveafastigheter säljer tillsammans med sin lokala partner North Property Asset Management. Den ursprungliga portföljen inkluderade 300 ägarlägenheter, förvärvade under 2012 och 2013.

Cirka hälften av ägarlägenheterna har avyttrats styckvis till privata köpare och resterande del har avyttrats genom tre separata affärer.

Mikael Pehrsson, Sveafastigheter säger:
- Vi är mycket nöjda med att slutföra försäljningen av de sista kvarvarande ägarlägenheterna i Danmark och därmed avsluta den fjärde portföljförsäljningen ur Sveafastigheter Fund III. Med en solid affärsplan och en aktiv lokal förvaltning så har vi levererat utomordentligt god avkastning åt våra investerare. Trots det faktum att vi nu säljer våra tillgångar i Danmark så ser vi det som en fortsatt intressant marknad för framtida investeringar.

Catella Danmark, Bruun & Hjejle och Horten var säljarens rådgivare i transaktionen. Accura var rådgivare åt köparen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqab laddar upp för banksamtal framöver

Ekonomi/Finansiering I förra veckan gick Besqab ut med informationen om att de gör en avsättning i pågående produktion och en nedskrivning av exploateringsfastigheter – i syfte att ge en tydligare bild av värdena i ljuset av marknadsförutsättningarna. Trots det kör de vidare på planerna om nyproduktion under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige