Image

Simon de Château startar nytt bolag

Bolag Sveafastigheters förre vd Simon de Château har startat Alma Property Partners, ett fastighetsinvesteringsbolag med säte i Stockholm och fokus på den nordiska fastighetsmarknaden. Bolaget rekryterar Sloan Wobbeking från Niam som vd.
Publicerad den 26 November 2014
Simon de Château. Bild: Sveafastigheter
Simon de Château.

Bolaget kommer att investera i fastigheter för svenska och utländska institutionella investerares räkning, såsom pensionsfonder, statsägda förmögenhetsfonder, stiftelser, diskretionära förmögenhetsförvaltare and andra finansiella institutioner.

- Vi tror på starkt på modellen att ha sammanfallande intressen med våra investerare, varför Alma Property Partners ägs helt av personer som aktivt arbetar i verksamheten. Vi upplever att tidpunkten är väl vald för att starta en sådan plattform och att det är den bästa modellen för att attrahera de främsta talangerna i branschen, säger Simon de Château.

Simon de Château, som har över 20 års erfarenhet av fastighetsinvesteringar, kommer att vara bolagets ordförande och Chief Investment Officer, med ansvar för att utveckla investeringsstrategier, etablera partnerskap och affärsgenerering. Han var 2003 en av medgrundarna till Sveafastigheter och ledde framgångsrikt arbetet med bolagets tre första fastighetsfonder som är bland de bäst avkastande nordiska fonderna under perioden.

Bland grundarna till Alma återfinns även Christofer Lundquist, som blir bolagets Chief Operating Officer, med ansvar för affärsgenerering och asset management. Lundquist har över 18 års erfarenhet av fastighetsutveckling, transaktioner, förvaltning och finansiering med en bakgrund som COO och fastighetschef för Hemsö, tidigare Kungsleden och RBS Nordisk Renting.

Sloan Wobbeking kommer att ansluta i januari 2015 som medgrundare och vd. Wobbeking har de senaste fem åren arbetat på Niam, Nordens största fastighetsfondförvaltare. Han har över 15 års erfarenhet av fastighetsfonder, managementkonsulting och finansiering.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige