Image

Jacob Annehed blir partner och CFO på Alma Property Partners

Bolag Alma Property Partners har rekryterat Jacob Annehed som partner och chief financial officer. Annehed börjar i mitten av oktober och har mer än tio års erfarenhet från finans- och fastighetsbranschen.
Publicerad den 3 September 2015

Hans huvuduppgift blir att leda bolagets finansiella aktiviteter, vilket omfattar finansiering, controlling, skatt och compliance.

– Vi är utomordentligt glada att få hälsa en CFO med så stark erfarenhet och förståelse för den nordiska private equity real estate-sektorn välkommen. Jacob kommer ingå i ledningsgruppen och kommer ha direkt ansvar för finansieringsfrågor, rapportering och controlling samt frågor rörande compliance, säger Sloan Wobbeking, CEO på Alma.

Annehed kommer senast från Nordic Real Estate Partners (NREP), där han var partner och CFO under ett antal år. Dessförinnan hade Annehed rollen som head of finance för den skandinaviska privatdivisionen på RSA (Codan/Trygg Hansa). Han har även varit head of business control & accounting på den finska energikoncernen Fortum och från 2004-2010 haft ett par olika positioner inom financial management på GE Capital.

– Alma är en ny och spännande plattform för nordiska fastighetsinvesteringar och jag ser mycket fram emot att bli en del av Alma-teamet, säger Jacob Annehed.

Annehed är den femte personen som ansluter sig till Alma Property Partners. I juni anställdes även Pierre Strandberg som en förstärkning på transaktionssidan. Strandberg har tidigare arbetat med real estate private equity på Cerberus Capital Management och som analytiker på Skandinaviska Enskilda Banken (SEB).

Alma Property Partners har i samarbete med Möller & Partners tagit in 750 miljoner kronor till Akka Egendom, en fond med fokus på förvaltningsbostäder på små till medelstora tillväxtorter. Alma arbetar för närvarande även med kapitalanskaffning för sin fastighetsfond med ett pan-Nordiskt opportunistiskt fokus. Ambitionen är att uppnå en total fondstorlek på 2-2,5 miljarder kronor och ha en första stängning under det fjärde kvartalet 2015.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY