Image

Ny aktör ska miljardinvestera i bostäder

Bolag Möller & Partners och Alma Property Partners har i samarbete med Apoteket AB:s Pensionsstiftelse, Allmänna Arvsfonden och PRI Pensionsgaranti etablerat Akka Egendom, ett bostadsbolag för långsiktig förvaltning av hyresbostäder i Sverige. Bolaget har med 750 miljoner kronor i kapitalförbindelser möjlighet att förvärva för 1,5 miljarder kronor, ett belopp som kan komma att fördubblas inom sex månader.
Publicerad den 2 Juni 2015
Simon de Château. Bild: David Schmidt
Simon de Château. Henrik Jussi-Pekka. Bild: Möller & Partners
Henrik Jussi-Pekka.

Beståndet i Akka Egendom skall i steg ett byggas upp fram till utgången av 2017.

Initiativtagarna ser en stor potential i att bygga upp ett bostadsbolag med fokus främst på mindre tillväxtkommuner. Utanför storstäderna och universitetsstädernas stadskärnor är konkurrensen om fastigheterna väsentligt lägre.

- Vårt mål är att höja kvaliteten på förvaltningen i de fastigheter vi förvärvar till gagn för både hyresgäster och kommuner. Bostadsfastigheter kräver omsorgsfull förvaltning och underhåll och ett av våra främsta mål med Akka Egendom är att skapa och upprätthålla en god boendestandard, säger Möller & Partners vd Henrik Jussi-Pekka.

- Jag har känt Möller & Partners i över ett decennium och vi är mycket glada över att samarbeta med en av Sveriges främsta aktörer inom bostadsförvaltning. Vi är också stolta över att ha vunnit förtroendet från några av Sveriges främsta institutioner och att de delar vår vision för Akka Egendom, säger Simon de Château, investeringsansvarig på Alma Property Partners.

Möller & Partners har under drygt 15 år skapat, utvecklat och förvaltat fastighetsportföljer för olika investerares räkning och förvaltar redan idag 3 000 bostadslägenheter.

Alma Property Partners grundades 2014 av tre personer med lång erfarenhet från ledande positioner på några av Sveriges främsta fastighetsinvesteringsbolag.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det finns ett starkt intresse på kontorsmarknaden"

Bygg/Arkitektur Sveriges högsta kontorshus Citygate i Göteborg har nått sina 144 meter på höjden och nu är det insidan som ska färdigställas det närmaste året. Hittills har Skanska hyrt ut drygt 30 procent av den väldiga skrapan men den siffran kommer snabbt att stiga, det berättar Skanskas marknadschef Mats Dynevik för Fastighetssverige. Här berättar han mer om den höga efterfrågan på nyproducerade kontor och hur uthyrningsmarknaden snabbt blivit bättre efter sommaren 2021.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY