Image
Alma Property Partners och Rexbo Gröna Industrihus förvärvar i Lovisebergs industriområde.

Alma och Rexbo köper mer i Botkyrka

Transaktioner Alma och Rexbo förvärvar Botkyrka Loviseberg 7 från Safecon Holding AB. Fastighetens totala lokalarea utgör cirka 500 kvadratmeter med en tomtareal på cirka 9 300 kvadratmeter. I samband med förvärvet tecknas ett hyresavtal med Safecon Byggnadsställningar AB.


Prisma utser ny transaktionschef

Karriär Prisma Properties har rekryterat Tom Hagen till rollen som transaktionschef. Han tillträdde sin roll den 1 juli och kommer att ingå i Prismas ledningsgrupp.


Kvarteret Optimus i Upplands Väsby.

Tre fastigheter byter ägare i Upplands Väsby

Bolag Alma Property Partners och Byggvesta säljer de kommersiella fastigheterna Vilunda 6:80, Vilunda 6:81 och Vilunda 6:82 inom området Optimus i centrala Upplands Väsby till Väsbyhem. Affären genomförs till ett totalt underliggande fastighetsvärde om 340 miljoner.


Simon de Château och Fredrik Mässing.

Prisma Properties på väg mot notering

Bolag Prisma Properties avser att notera sina aktier på Nasdaq Stockholm till en värdering om cirka 4 523 miljoner kronor.


Alma och Rexbo köper i Sollentuna

Transaktioner Alma Property Partners och Rexbo Gröna Industrihus förvärvar Tidmätaren 1 i Sollentuna från Rikshem.


Almas och Aleas JV-bolag Urban Light köper i Vanda.

Alma och Alea förvärvar en logistikfastighet i närheten av Helsingfors flygplats

Transaktioner Alma Property Partners och Alea Partners förvärvade genom sitt joint venture Urban Light en last mile-logistikfastighet i Björkhagen i Vanda.


Alma förstärker investeringsteamet – plockar namn från storbolagen

Karriär Alma Property Partners rekryterar från CBRE, CapMan Real Estate, Catella och Carnegie.


Sista delen av Fastighetssveriges kartläggning av branschbolagens uthyrnings- och vakansläge presenteras idag.

Alma stänger nordisk fastighetsfond om 350 miljoner euro

Ekonomi/Finansiering Fastighetsinvesteringsbolaget Alma Property Partners har tagit in nästan 350 miljoner euro, cirka 4 miljarder kronor, i kapitalförbindelser till företagets tredje opportunistiska fastighetsfond, Alma Property Partners III. Investerarna innefattar främst institutioner från Sverige, Tyskland och Storbritannien. Fonden har en investeringskapacitet på mer än 800 miljoner euro.


Kvarteret Siv i Uppsala.

STOS Fastigheter köper in sig i Uppsala-projekt

Transaktioner STOS Fastigheter köper in sig i ett fastighetsprojekt i absolut bästa läge i centrala Uppsala och blir delägare med Alma Property Partners och Mässing Properties.


Alma Property Partners bildar tillsammans med sina samarbetspartners Mässing Properties, CT Development och P&E Fastighetspartner, ett nytt fastighetsbolag med fokus på lågprishandel – Prisma Properties.

Kvartett bildar nytt fastighetsbolag med fokus på lågprishandel i Norden

Bolag Alma Property Partners bildar tillsammans med sina samarbetspartners Mässing Properties, CT Development och P&E Fastighetspartner, ett nytt fastighetsbolag med fokus på lågprishandel. Prisma Properties, med en fastighetsportfölj värderad till cirka 5,6 miljarder kronor, har ambitionen att bli Nordens ledande fastighetsutvecklare och långsiktig ägare inom segmenten lågpris- och dagligvarubutiker samt snabbmatsrestauranger. Prisma har förnärvarande 15 pågående projekt och bolaget har stora tillväxtplaner för de kommande åren i hela Norden.


Alma och Rexbo köper lättindustrifastighet i Stockholm.

Alma och Rexbo köper lättindustrifastighet i Stockholm

Transaktioner Alma Property Partners, genom Rexbo Gröna Industrihus, förvärvar fastigheten Loviseberg 5 i Tumba, Botkyrka. Fastigheten utgör en LOA om cirka 2 000 kvadratmeter samt tomtarea om 10 400 kvadratmeter. I samband med förvärvet tecknas långa hyresavtal med Ramudden och Norrbotten Bergteknik.


Alma Property Partners stora utveckling i centrala Uppsala, som man gör tillsammans med Mässing Properties, har vunnit laga kraft. Simon de Château är Partner och CIO för Alma Property Partners.

Skamfläck ska bli en pärla – centrumsatsning har vunnit laga kraft: "Stort lyft"

Bygg/Arkitektur Alma Property Partners och Mässing Properties har fått klartecken för sin över 30 000 kvadratmeter stora centrumsatsning med hotell och kontor i Uppsala. För Fastighetssverige berättar Simon de Château, partner och CIO på Alma Property Partners, mer om den spännande utvecklingen och varför etableringen kommer bli ett lyft för en eftersatt del av city.


Hüseyin Meric.

Hüseyin Meric blir ny partner på Alma Property Partners

Bolag Hüseyin Meric har befordrats till partner på det nordiska fastighetsinvesteringsbolaget Alma Property Partners där han är ansvarig för den danska verksamheten sedan augusti 2019.


Mileway köper portfölj av Alma.

Alma säljer portfölj till Blackstones Mileway

Transaktioner Alma Property Partners har, genom Rexbo Industrihus, avyttrat åtta lager- och lättindustrifastigheter i Storstockholm med en total uthyrningsbar area om cirka 27 000 kvadratmeter till Blackstones last mile-logistikbolag Mileway.


Ideapark i Uleåborg får ny ägare.

Alma säljer finländskt köpcentrum

Transaktioner Alma Property Partners har sålt Ideapark Oulu, ett 24 000 kvadratmeter stort köpcentrum beläget i Uleåborg, Finland. Försäljningen är den fjärde ur Almas första fond och sker till United Bankers specialplaceringsfond UB Nordiska Fastigheter.


Sollentuna Häggvik.

Property Partner får förvaltningsuppdrag för Häggvik

Bolag Alma och Mässing Properties ger Property Partner ansvaret för sin förvaltning av handelscentrum i Sollentuna Häggvik.


Simon de Château.

Simon de Château: "Det finns en stor uppsida"

Bolag Fastighetsbranschens insiders fortsätter att storköpa aktier i de egna bolagen vilket pekar på en framtidstro. Alma Property Partners grundare Simon de Château har köpt aktier i ett av börsens stora fastighetsbolag där han sitter i styrelsen. För Fastighetssverige förklarar han varför och av vilken anledning det är viktigt att styrelsemedlemmar har aktier i de bolag där de tjänstgör. Han berättar också vad han tycker om fastighetsmarknaden generellt och börsen.


Alma Property Partners och AG Gruppen utökar sitt samarbete kring bostadsutveckling i Stor-Köpenhamn.

Alma och AG Gruppen utökar sitt samarbete kring bostadsutveckling i Stor-Köpenhamn

Bygg/Arkitektur Alma Property Partners och projektutvecklaren AG Gruppen ska bygga 231 lägenheter som omfattar cirka 18 860 kvadratmeter i Herlev i Stor-Köpenhamn. Detaljplanen har just godkänts och projektet syftar till att uppnå DGNB Gold-certifiering.


Alma Property Partners-bolaget Propulus Real Estate köper nio fastigheter i en sale and leaseback-affär med Rasta.

Almabolaget Propulus köper nio Rastafastigheter

Transaktioner Alma Property Partners med dess samarbetspartners P&E Fastighetspartner och CT Development köper nio fastigheter genom en sale and leaseback-affär med Rasta Sverige.


Simon de Château.

Därför köpte insidern aktier i NCC och Atrium Ljungberg

Bolag Alma Property Partners grundare Simon de Château beskriver bakgrunden till investeringsbeslutet för Fastighetssverige.