Image
Sista delen av Fastighetssveriges kartläggning av branschbolagens uthyrnings- och vakansläge presenteras idag.
Sista delen av Fastighetssveriges kartläggning av branschbolagens uthyrnings- och vakansläge presenteras idag. Bild: iStock

Alma stänger nordisk fastighetsfond om 350 miljoner euro

Ekonomi/Finansiering Fastighetsinvesteringsbolaget Alma Property Partners har tagit in nästan 350 miljoner euro, cirka 4 miljarder kronor, i kapitalförbindelser till företagets tredje opportunistiska fastighetsfond, Alma Property Partners III. Investerarna innefattar främst institutioner från Sverige, Tyskland och Storbritannien. Fonden har en investeringskapacitet på mer än 800 miljoner euro.
Publicerad den 23 November 2023

– Marknaden för att anskaffa kapital var utmanande under denna period och vi är tacksamma mot investerarna från våra tidigare fonder som tillhandahöll det mesta av kapitalet till Fond III. Vi tog också in kapital från en handfull europeiska institutionella investerare av hög kvalitet som är nya för Alma, bland annat våra första från Schweiz och Norge. Med nytt kapital kommer Alma att vara mycket aktiv på förvärvssidan under de kommande åren, säger Sloan Wobbeking, partner & CEO på Alma Property Partners

Almas tredje fond har redan genomfört sju förvärv inom tre investeringsstrategier och det finns flera affärer som är under exklusivitet som Alma troligen kommer att slutföra under de kommande månaderna. Alla de hittills förvärvade fastigheterna finns inom lätt industri- och omsorgssektorerna i Sverige och Danmark. Fonden kommer att vara aktiv på förvärvssidan under de närmaste åren då mindre än 10% av kapitalet har investerats så här långt.

– Jag är tacksam mot både nya och befintliga investerare för att vi har kunnat öka storleken på vår fond med nästan 40 procent jämfört med tidigare trots en utmanande marknad för kapitalanskaffning. Vi har medvetet haft tålamod med att investera kapitalet hittills eftersom det har tagit tid för marknadspriserna att anpassa sig efter de nya förutsättningarna. Det har varit utmanande att komma överens om prissättning med säljare, men några affärer kommer att slutföras under de kommande månaderna och det finns några attraktiva affärer i vår pipeline. Vi har mycket torrt krut att investera och vi tror att marknaden kommer att lossna under 2024, säger Simon de Château, partner & CIO på Alma Property Partners.

Rådgivare i samband med etableringen av Alma Property Partners III AB var Roschier och Svalner.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige