Image
Alma Property Partners och AG Gruppen utökar sitt samarbete kring bostadsutveckling i Stor-Köpenhamn.
Alma Property Partners och AG Gruppen utökar sitt samarbete kring bostadsutveckling i Stor-Köpenhamn. Bild: Alma Property Partners

Alma och AG Gruppen utökar sitt samarbete kring bostadsutveckling i Stor-Köpenhamn

Bygg/Arkitektur Alma Property Partners och projektutvecklaren AG Gruppen ska bygga 231 lägenheter som omfattar cirka 18 860 kvadratmeter i Herlev i Stor-Köpenhamn. Detaljplanen har just godkänts och projektet syftar till att uppnå DGNB Gold-certifiering.
Publicerad den 27 Augusti 2020

Projektet i Herlev utgör det andra samarbetet mellan Alma Property Partners och AG Gruppen. Parterna meddelade i mars 2020 att de planerar att bygga cirka 200 lägenheter i Albertslund kommun.
– Vi är glada att investera i högkvalitativa lägenheter i Storköpenhamn med en grön profil och, ännu viktigare, som är prisvärda för medelinkomsthushåll. Vårt projekt i Herlev har ett attraktivt läge nära ringväg 3 och den kommande spårvagnsstationen samt erbjuder en bra mix av lägenheter och storlekar som skapar ett varierat erbjudande för våra hyresgäster, säger Hüseyin Meric, chef för Danmark på Alma Property Partners.

Projektet består, förutom de 231 lägenheterna, av 231 parkeringsplatser, en stor gemensam takterrass och en grön innergård med växthus som inbjuder till gemenskap och uteliv för hyresgästerna.
– En miljövänlig profil är en viktig del av AG Gruppens DNA, och vi arbetar kontinuerligt för att förbättra och utvecklas inom detta område, säger Robin Feddern, vd för AG Gruppen.

Projektet har utformats med hållbarhet som ett centralt fokusområde - från byggnadsmaterial och energiförbrukning till utveckling av ett ramverk som stöder de sociala och livsstilsaspekterna av framtida hyresgäster.
– Vi ser verkligen fram emot att komma igång med projektet i Herlev, som är en stad i snabb utveckling. Vi är tacksamma att Herlev kommun välkomnar våra idéer och för det goda och öppna samarbetet under detaljplanearbetet, tillägger Robin Feddern.

Byggandet av lägenheterna förväntas starta i början av 2021 och den första etappen kommer att slutföras i mitten av 2022.
– Tillsammans med AG Gruppen och Alma skapar vi nu nytt liv i området med ett blandat bostads- och affärsområde. Det är betoning på mångfald som gynnar både medborgare och företag, säger Thomas Gyldal Petersen, borgmästaren i Herlev.

Det finns flera bostadsprojekt planerade i området och tanken är att skapa synergi mellan företag och bostäder genom att till exempel företag öppnar sina matsalar så att folk i området kan hämta middag på väg hem från jobbet. Det finns också betydande infrastrukturinvesteringar lokalt, såsom öppnandet av en ny spårvagnsstation i 2025.

Accura och KPMG var rådgivare åt Alma Property Partners och Bruun & Hjejle åt AG Gruppen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

KPMG på Branschguiden

Bygg- och fastighetsmarknaden är i förändring. Utvecklingen aktualiserar nya frågeställningar. Utifrån vår erfarenhet som revisorer och rådgivare till branschen bidrar vi till att utveckla våra kunders affärer. Vår styrka är vårt nätverk av svenska och internationella specialister inom bygg- och fastighetsbranschen.

Intresset för bygg- och fastighetsmarknaderna ökar. Den historiskt höga avkastningen från fastighetsinvesteringar attraherar investerare. Marknaden internationaliseras snabbt. Riskvilligt kapital söker sig till allt fler och allt mer transparenta nationella m...

Läs mer om KPMG på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige