Image

Château lämnar vd-posten på Sveafastigheter – efterträdare klar

Karriär Efter mer än tio år som vd för Sveafastigheter lämnar nu Simon de Château över stafettpinnen till Patrick Gylling, som idag är vice verkställande direktör och ansvarig för Sveafastigheters verksamhet i Finland.
Publicerad den 14 Augusti 2013
Simon de Château. Bild: David Schmidt
Simon de Château. Patrick Gylling. Bild: Sveafastigheter
Patrick Gylling. Peter Leimdörfer. Bild: Leimdörfer
Peter Leimdörfer.

— Simon är en av grundarna till Sveafastigheter och har varit verkställande direktör sedan starten 2003. Under Simons ledning har Sveafastigheter varit en av de europeiska fastighetsfondförvaltare som genererat högst avkastning, säger Peter Leimdörfer, styrelsens ordförande.

— Efter ett decennium som verkställande direktör för Sveafastigheter känns det rätt att lämna över till Patrick och den övriga ledningsgruppen, som står redo att ta över. Jag ser stora affärsmöjligheter för Sveafastigheter på våra marknader, säger Simon de Château.

— Jag är glad och hedrad över att få förtroendet att leda Sveafastigheter och känner en mycket stark entusiasm över att få vara med och vidareutveckla företaget baserat på bolagets starka historik, säger Patrick Gylling.

Ledningsgruppen kvarstår oförändrad och består av Patrick Gylling, Johanna Skogestig (chef för den svenska verksamheten), Jonas Ahlblad (chef för den finländska verksamheten) och Emil Haraldsson (CFO).

Simon de Château kvarstår i investeringskommittéerna för Sveafastigheters fonder.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stor våg av nya asiatiska investerare att vänta 2021

Sverige I takt med ökade vaccinationstal mot Covid-19 och lättade reserestriktioner väntas transaktioner med internationella investerare öka i Sverige under 2021. Joachim Svedberg, Acting Head of Capital Markets på Colliers, berättar för Fastighetssverige vilka nya investerare som tar sikte på Sverige, vilka segment och städer de intresserar sig för.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY