Image

Niam köper bostäder i Ålborg

Transaktioner Niam har i två separata transaktioner förvärvat två bostadsportföljer i Ålborg. Den kombinerade portföljen består av 461 lägenheter med en total uthyrningsbar yta om cirka 46 500 kvadratmeter.
Publicerad den 26 Januari 2016
Johan Bergman. Bild: Niam
Johan Bergman.

Huvuddelen av portföljen, 419 enheter, ligger i "Da Vinci-Parken", ett område i södra Ålborg nära Ålborgs universitet och det nya universitetssjukhuset. Resterande 44 lägenheter ligger centralt vid Västra hamnpromenaden.

- Vi har följt utvecklingen i Ålborg under en längre tid och vi är mycket nöjda över dessa två bostadsförvärv som kännetecknas av utmärkt läge och kvalitet. Ålborg är en dynamisk stad och vi förväntar oss en fortsatte positiv utveckling under de kommande åren, säger Johan Bergman, vd för Niam.

Sveafastigheter är säljare av den mindre portföljen, tillsammans med sin lokala partner North Property Asset Management.

Sveafastigheter köpte 300 danska lägenheter 2013, och har successivt avyttrats. Efter den här försäljningen har Sveafastigheter kvar cirka 50 lägenheter i Köpenhamnsområdet.

- Vi är mycket nöjda med att ha genomfört försäljningen av de återstående lägenheterna i Ålborg till Niam och därmed, i enlighet med affärsplanen, genererat en attraktiv avkastning till våra investerare i Sveafastigheter Fund III, säger Mikael Pehrsson på Sveafastigheter.

Catella Danmark and Bruun & Hjejle var Sveafastigheters rådgivare i transaktionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och har sedan dess förvaltat fastigheter omfattande mer än 11 miljoner och realiserat fastigheter för över €7 miljoner. Niam har fler än 70 anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxembourg.

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY