Image

Veidekke bygger om kontorshus åt Vasakronan

Bygg/Arkitektur Veidekke Bygg Väst har fått i uppdrag av Vasakronan AB att genom en samverkansentreprenad utföra en ombyggnad av ett kontorshus i centrala Göteborg, Vädursgatan 6 i Gårda, med en ordersumma på cirka 123 miljoner kronor.
Publicerad den 8 December 2016
Veidekke bygger om åt Vasakronan. Bild: Veidekke
Veidekke bygger om åt Vasakronan.

Uppdraget innebär att lokalerna i Gårda byggs om till moderna kontorslokaler med öppen planlösning samt en nybyggd vinterträdgård. Efter ombyggnaden kommer fastigheten uppfylla kraven för miljöcertifiering enligt Leed, nivå guld.

Projektet omfattar cirka 8 500 kvadratmeter lokalyta och beräknas vara färdigställt våren 2018. I den del av fastigheten som berörs av ombyggnaden startade rivningsarbetet redan i somras.

– Veidekke är väldigt stolta över att få vara delaktiga där framtidens arbetsplatser utformas. Entreprenaden kommer att bedrivas i ett involverande samarbete där målsättningen är att olika kunskap och erfarenhet överlappas och skapar kollektiv intelligens. Då uppstår energi, nya idéer skapas och utmaningar blir till möjligheter, säger Robert Uthberg arbetschef på Veidekke.

Fastigheten är på 8 plan med bland annat hyresgästanpassningar på plan 3 och plan 5-8, ombyggnation av husets olika system samt åtgärder på fönster och solskydd. Tillbyggnad sker i form av nya gångbroar och interntrappor som binder ihop planen. En ny entré öppnas upp mot Fabriksgatan. Befintlig utegård mot norr byggs in till en halvtempererad vinterträdgård med klimatiserade ”konferenskuber”.

– Vi är glada för att projektet är i gång då Gårda är i behov av moderna och effektiva lokaler för att attrahera nya företag till området. Det känns betryggande att vi upphandlat Veidekke som har stor erfarenhet av ombyggnationer i samverkan, säger Håkan Nilsson på Vasakronan.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills listar frågorna branschen ska hålla koll på 2023

Lista Fastighetsbranschen likt övriga delar av världen står inför en omställning på grund av all osäkerhet som präglat innevarande decenniet. Pandemi, krig och hög inflation har haft en enorm inverkan på branschen och förväntas få ringar på vattnet de kommande åren. Vad innebär detta för fastighetsbranschen på kort sikt? Fastighetssverige tog hjälp av Savills analyschef Maryrose David för att lista vad som kan vara värt att hålla utkik efter under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige