Image

Veidekke bygger om kontorshus åt Vasakronan

Bygg/Arkitektur Veidekke Bygg Väst har fått i uppdrag av Vasakronan AB att genom en samverkansentreprenad utföra en ombyggnad av ett kontorshus i centrala Göteborg, Vädursgatan 6 i Gårda, med en ordersumma på cirka 123 miljoner kronor.
Publicerad den 8 December 2016
Veidekke bygger om åt Vasakronan. Bild: Veidekke
Veidekke bygger om åt Vasakronan.

Uppdraget innebär att lokalerna i Gårda byggs om till moderna kontorslokaler med öppen planlösning samt en nybyggd vinterträdgård. Efter ombyggnaden kommer fastigheten uppfylla kraven för miljöcertifiering enligt Leed, nivå guld.

Projektet omfattar cirka 8 500 kvadratmeter lokalyta och beräknas vara färdigställt våren 2018. I den del av fastigheten som berörs av ombyggnaden startade rivningsarbetet redan i somras.

– Veidekke är väldigt stolta över att få vara delaktiga där framtidens arbetsplatser utformas. Entreprenaden kommer att bedrivas i ett involverande samarbete där målsättningen är att olika kunskap och erfarenhet överlappas och skapar kollektiv intelligens. Då uppstår energi, nya idéer skapas och utmaningar blir till möjligheter, säger Robert Uthberg arbetschef på Veidekke.

Fastigheten är på 8 plan med bland annat hyresgästanpassningar på plan 3 och plan 5-8, ombyggnation av husets olika system samt åtgärder på fönster och solskydd. Tillbyggnad sker i form av nya gångbroar och interntrappor som binder ihop planen. En ny entré öppnas upp mot Fabriksgatan. Befintlig utegård mot norr byggs in till en halvtempererad vinterträdgård med klimatiserade ”konferenskuber”.

– Vi är glada för att projektet är i gång då Gårda är i behov av moderna och effektiva lokaler för att attrahera nya företag till området. Det känns betryggande att vi upphandlat Veidekke som har stor erfarenhet av ombyggnationer i samverkan, säger Håkan Nilsson på Vasakronan.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Lågkonjunktur skulle kunna stärka oss"

Bolag Efter en period av stark tillväxt renodlar John Mattson sin fastighetsportfölj för att stärka bolaget ytterligare inför framtiden. För Fastighetssverige berättar vd:n Per Nilsson om hur man parerat de ekonomiska utmaningarna under årets första halva, hur fokus ser ut för resten av året och varför en eventuell lågkonjunktur 2023 faktiskt skulle kunna stärka bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige