Image

Veidekke Bostad lanserar nytt bostadskoncept

Bostäder Det nya småhuskonceptet, som är utvecklat tillsammans med Veidekke Bygg och Anläggning, kommer att bilda en ny affärsenhet inom Veidekke Bostad.
Publicerad den 9 December 2016
Veidekke Bostad startar en ny affärsenhet. Bild: Veidekke Bostad
Veidekke Bostad startar en ny affärsenhet.

Ambitionen är att bygga upp en affärsenhet som utvecklar och säljer runt 500 enheter per år. Veidekke Bostads befintliga bostadsverksamhet växer kraftigt och ligger nu på runt 1 600 bostäder i produktion med cirka 1 000 sålda bostäder per år.

Det nya konceptet bygger på yteffektiva och prisvärda småhus som ger kunden olika valmöjligheter och flexibilitet vad gäller storlek, antal rum och våningsplan. Genom en extremt hög prefabriceringsgrad kan ledtiden från produktionsstart till inflyttning minskas kraftigt. Upplåtelseformen kommer att variera mellan ägande- eller bostadsrätt beroende på den berörda målgruppens behov.

– Vi ser en enorm efterfrågan på just flexibla, funktionssmarta och yteffektiva småhus. Genom att skapa en flexibel produkt som kan anpassas för såväl äldre husägare som vill skala ner sitt boende, som unga familjer som vill bo mer rymligt, kan vi få igång flyttkedjorna på bostadsmarknaden. Tack vare en extremt hög prefabriceringsgrad kan vi dessutom korta byggtiden kraftigt, säger Per-Martin Eriksson, vd för Veidekke Bostad.

Veidekke Bostad har rekryterat Mats Fryxell som ansvarig för den nya affärsenheten. Han kommer senast från en tjänst som fastighetsutvecklare på NCC Property Development.

– Mats erfarenhet från kommersiell fastighetsutveckling, i kombination med gedigen erfarenhet av utlandsinköp, blir ett mycket bra tillskott för Veidekke Bostad. Nya vinklar och perspektiv gör vår bostadsutveckling bättre, säger Per-Martin Eriksson.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Veidekke Bostad AB på Branschguiden

Veidekke kännetecknas av en stark företagskultur som tror på att engagemang och involvering är grunden för all framgång. Därför erbjuds vi medarbetare att bli delägare. Tillsammans äger vi ca 20% av Veidekke och är en av företagets största ägare.

Vi på Veidekke vet att involvering gör vårt arbete roligare, effektivare, säkrare, mer innovativt, ger bättre kvalitet – OCH är lönsammare. För alla. Därför involverar vi alltid alla parter i våra projekt – från våra egna medarbetare till beställare, leverantörer, arkitekter, underentreprenörer, kringboende och slu...

Läs mer om Veidekke Bostad AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är branschens högst belånade bolag

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på de noterade fastighetsbolagens Q2-rapporter för att ta reda på hur hårt belånade de är. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige