Image
Vasakronan vill tillföra bostäder, kontor och mer handelsytor i sina fastigheter vid Fredsgatan och Kungsgatan, bland annat vid shoppingstråket Kompassen.

Vasakronans nya planer för populära centrumstråket

Bygg/Arkitektur Vill förtäta ett av Göteborgs mest centrala shoppingstråk med bostäder, mer handelsytor och kontor. Fastighetssverige berättar mer om jättens planer.


Perspektiv som visar hur kvarteret kan se ut från Vaksalagatan.

Klartecken nära för 31 000 kvadratmeter i bästa centrumläge

Bygg/Arkitektur Efter duons köp 2019 – nu kan en av de mest centralt belägna utvecklingsfastigheterna i Uppsala omvandlas till kontors- och hotellbyggnad. Fastighetssverige berättar mer.


Nu öppnar Göteborgs nya storhotell hos Vasakronan.

Nu har Göteborgs nya storhotell öppnat hos Vasakronan

Bolag Den 12 juni nåddes en viktig milstolpe i Nordens största stadsutvecklingsprojekt Älvstaden, när Scandic Göteborg Central öppnade för göteborgare och långväga hotellgäster. Med 451 rum, 1 225 bäddar, möteskapacitet för upp till 1 000 personer, stadens högst belägna och största takterrass med panoramavy ut över älven, är hotellet ett av Göteborgs största.


Hemnet hyr av Vasakronan på Sergelgatan.

Hemnet tar sista kontorsytan i Vasakronan-projekt

Uthyrning Bostadsplattformen Hemnet hyr 1 400 kvadratmeter i Vasakronans projekt Sergelgatan.


Johanna Skogestig.

Vasakronan passerar 185 miljarder

Bolag Vasakronans värdeförändringar uppgick till nästan tre miljarder i Q1.


Flygvy över terrassen på Sergelgatan.

Vasakronan hyr ut 1 900 kvadratmeter i Stockholm city

Uthyrning I Sergelstan i Stockholm city pågår omvandlingen av Sergelgatan. Den första delen av projektet avslutas i dagarna och nu är det klart att Business Wellness Group hyr hela den kontorsyta som löper längs plan 1, en våning upp från Sergelgatan, i Hötorgshus 1 och 2.


Grev Tureplan.

Vasakronan hyr ut helt hus i Stockholm city

Uthyrning ARC tecknar avtal om drygt 6 500 kvadratmeter i Vasakronans projektfastighet Grev Tureplan med adress Birger Jarlsgatan 16 i centrala Stockholm.


Årets nominerade till Kasper Salin-priset: Filborna vattentorn i Helsingborg, Röda huset Sergels torg i Stockholm, Sara Kulturhus i Skellefteå och kontorshuset Skären i Stockholm.

Här är finalisterna i Kasper Salin-priset

Bygg/Arkitektur Kasper Salin-priset, för årets bästa byggnad, visar riktningen för morgondagens byggande. Årets tävlande – vattentorn i Helsingborg, kontor och paviljong i Stockholm samt kulturhus i Skellefteå – löser arkitektoniska problem på oväntade sätt och med upptäckarglädje.


Vasakronans vd Johanna Skogestig.

Skogestig om trenden som gäller både för handel och kontor

Bolag Johanna Skogestig styr över Vasakronan, Sveriges största fastighetsbolag med fastigheter värda 182 miljarder kronor. Under Fastighetssveriges event Stora Kontorsdagen i Göteborg berättade hon bland annat om jättebolagets förvärvstankar, hur man ser på en möjlig expansion till ytterligare en marknad och hur man lyckades så väl med nyuthyrningen i bolagets handelsfastigheter under 2021.


Stora Kontorsdagen
Kristina Pettersson Post, Sara Sollerman och Yvonne Sörensen Björud medverkar i ett panelsamtal om framtiden för coworking på premiärupplagan av Stora Kontorsdagden GBG den 10 mars på Elite Park Avenue Hotel i Göteborg.

Stora Kontorsdagen GBG: Vart är coworking-trenden på väg?

Stora Kontorsdagen Göteborg Den 10 mars är det dags för första upplagan av mötesplatsen Stora Kontorsdagen GBG på Elite Park Avenue Hotel. Missa inte chansen att uppdatera dig på det allra senaste inom det spännande kontorssegmentet samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter. Under dagen får du bland mycket annat lyssna till ett intressant panelsamtal med fokus på vart coworking-trenden är på väg.


Stora Kontorsdagen
Vasakronans vd Johanna Skogestig intervjuas om sin karriär och sin syn på kontorsmarknaden i allmänhet och den göteborgska i synnerhet. Missa inte Stora Kontorsdagen GBG på Elite Park Avenue Hotel den 10 mars.

Stora Kontorsdagen GBG: Vasakronans boss om karriären och kontorsmarknaden

Stora Kontorsdagen Göteborg Den 10 mars är det dags för första upplagan av mötesplatsen Stora Kontorsdagen GBG på Elite Park Avenue Hotel. Missa inte chansen att uppdatera dig på det allra senaste inom det spännande kontorssegmentet samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter. Under dagen får du bland mycket annat lyssna till en intressant intervju med Vasakronans vd Johanna Skogestig.


Johanna Skogestig, vd Vasakronan.

Vasakronan passerar 180 miljarder i fastighetsvärde

Bolag Vasakronans fastigheter är värda 181,6 miljarder, enligt bokslutet.


Nya karaokerestaurang öppnar i centrala Göteborg.

Ny aktör tar ton hos Vasakronan

Uthyrning Ljuva toner från nya uthyrningen i centrala Göteborg – trenden tar ytterligare fart.


Vasarkonan har gjort klart med fyra nya hyresgäster till Sergelshusen.

Vasakronan tar in fyra nya aktörer i gatuplan till Sergelhusen

Uthyrning Under våren och hösten 2022 etablerar sig Champion, Mango, Pava och Mellqvist samt Svenssons i Lammhult i Sergelhusen. Förhyrningarna summerar till drygt 2 900 kvadratmeter.


Lokalmarknadsdagen
Yvonne Sörensen Björud, Kristina Pettersson Post, Mats Wahlström, Christina Heikel, Sanna Ekström och Niclas Söör medverkar i temaspåret Centrum på Lokalmarknadsdagen den 20 januari på Clarion Hotel Post.

Lokalmarknadsdagen: Fokus på centrala Göteborg

Lokalmarknadsdagen Den 20 januari startar fastighetsåret 2022 i och med Branschens mötesplats i Göteborgsregionen – Lokalmarknadsdagen. Dagen bjuder bland annat på ett temaspår med fokus på centrala Göteborg.


Arkivet öppnar hos Vasakronan.

Arkivet öppnar flaggskepp hos Vasakronan

Uthyrning High end-second hand-kedjan Arkivet öppnar en ny flaggskeppsbutik på Sergelgatan i centrala Stockholm.


Peter Östman.

Vasakronan och BLQ Invest startar Hydda – ett bolagsinitiativ inom proptech

Bolag Vasakronan har tillsammans med BLQ Invest startat ett gemensamt bolag som får namnet Hydda. Bolagets syfte är att accelerera utvecklingen av nya lösningar inom proptech. Hydda ska bidra med kapital och kompetens men också se till att start-up-bolag får tillgång till etablerade nätverk, både inom finans- och fastighetsbranschen.


Till höger syns planområdet markerat i rött och till vänster syns förslagen på nya byggnadsvolymer i gult. Än så läge rör det sig bara om en modellbild och gestaltningen kommer att tas fram under arbetet med detaljplanen.

Här är tunga duons utvecklingsplaner vid Gärdet

Bygg/Arkitektur Vasakronan och SBB är två av aktörerna som vill utveckla sina fastigheter vid Gärdet i Stockholm genom att tillföra mer kontor samt bostäder och hotell. Fastighetssverige berättar mer om projektet som väntas få positivt planbesked innan jul.


Vasakronan hyr ut 2 700 kvadratmeter på Sergelgatan.

Vasakronan hyr ut 2 700 kvadratmeter på Sergelgatan

Uthyrning På Sergelgatan i centrala Stockholm planeras det nu för Spirit of__En plats för upplevelser med syftet att ge människor inspiration och kunskap att förverkliga sina drömmar.


Thomas Nystedt, Vasakronan.

Vasakronan använder nytt grönt låneinstrument

Ekonomi/Finansiering Vasakronan breddar investerarbasen digitalt med en ny typ av grönt låneinstrument.