Image
Bandeja öppnar hos Vasakronan på Vallgatan.

Padeln tar ytterligare mark i city

Uthyrning Padelboomen fortsätter – tar mer plats i CBD.


Britt Lindqvist blir ansvarig för NREP:s bostadsaffär i Sverige.

NREP värvar från Vasakronan – blir ansvarig för bolagets bostadsaffär

Karriär Lämnar efter närmare tio år på fastighetsbjässen. Fastighetssverige berättar mer.


"En förfärlig uppgift" – beställarna i fastighetssektorn om Weiss påståenden

Bygg/Arkitektur I onsdags larmade Veidekkes Lennart Weiss: "uppemot 90 procent av de utländska bolagen i byggsektorn fuskar med löner, skatter och sociala avgifter". I dag kommenterar Vasakronan, Fabege, Wihlborgs, Atrium Ljungberg och Jernhusen uppgifterna.
– Eftersom det är vi som betalar är det vi som kan påverka frågan mest, konstaterar Wihlborgs vd Ulrika Hallengren.


Johanna Skogestig.

Skogestig: "Därför är det inte så dramatiskt med nettouthyrningen"

Bolag För Fastighetssverige berättar Vasakronans vd om bolagets blandade fjolår, den negativa nettouthyrningen och förhoppningarna på ett återhämtningens 2021.


Johanna Skogestig.

Vasakronan: Lägre resultat – lägre utdelning

Bolag Vasakronans resultat för 2020 minskade jämfört med 2019. Före värdeförändringar och skatt uppgick resultatet till 3 577 miljoner kronor. Utdelningen till ägarna blir 2 000 miljoner (3 000).


Inom Vallgraven 22:15 på Vallgatan.

Designtorget släcker ner Göteborgsbutik – här är ersättaren

Uthyrning Designtorget bommar igen sin butik i Vasakronans fastighet på Vallgatan i Göteborg. Men ersättaren är redan klar.


JM:s vd Johan Skoglund och Vasakronans vd Johanna Skogestig.

JM förvärvar av Vasakronan i Solna

Transaktioner JM förvärvar byggrätter från Vasakronan för cirka 360 bostäder i Järvastaden i Solna norr om Stockholm. Affären uppgår till 364 miljoner kronor och tillträde och betalning sker under det första kvartalet 2021. Med förvärvet fortsätter utvecklingen av Järvastaden där JM varit aktiva sedan 2006.


Lyko stänger ännu en butik.

Lyko stänger ännu en butik – så exponerad är branschen

Handel Hårvårds- och skönhetsbolaget Lyko har nu aviserat tre butiksstängningar på kort tid. Fastighetssverige har tittat på vilka fastighetsägare som har störst exponering mot kedjan.


Jonas Rosengren, Leiv Synnes, Thomas Nystedt och Marcus Hansson.

Storbolagen om nollräntor och finansieringssituationen i dag

Ekonomi/Finansiering Lågt ränteläge och massiva stödköp av centralbanker gör att finansieringssituationen för fastighetsbolag med bra rating är väldigt gynnsamma. I fredags skrev vi om SBB:s första finansiering till minusränta. Här följer vi upp med att kolla av finansieringsläget hos fyra andra storbolag – Hemsö, Vasakronan, Akelius och Balder. "Upplåningskostnader har aldrig varit lägre."


Kristin Magnusson Bernard.

Ny ledamot i Vasakronans styrelse

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 15 januari valdes Kristin Magnusson Bernard in som ordinarie styrelseledamot i styrelsen för Vasakronan.


Kristina Pettersson Post. OBS: Bilden är ett montage.

"Jag delar inte bilden att allt är nattsvart i cityhandeln"

Uthyrning Vasakronan landar en ny tung retailhyresgäst i Göteborg när Uniqlo öppnar sin fjärde butik i Skandinavien. Kristina Pettersson Post, Regionchef Göteborg på Vasakronan, berättar för Fastighetssverige om vikten av att få en ny global aktör till Göteborg, situationen för cityhandeln i staden och om arbetet med konverteringar.


Uniqlo öppnar hos Vasakronan i Göteborg.

Uniqlo öppnar sin första butik i Göteborg

Uthyrning Butiken, den första i Göteborg, öppnar våren 2021 och då med adress Fredsgatan i Kompassen, Fredstan. Förhyrningen omfattar totalt 1 900 kvadratmeter varav drygt 1 000 kvadratmeter butiksyta.


Göteborgs stad och Vasakronan har ambitiösa planer alldeles intill Gamla Ullevi.

Så kan Gamla Ullevi få en ny omgivning

Bygg/Arkitektur Kommunen och Vasakronan har planer på att förvandla och upprusta omgivningen vid Gamla Ullevi i centrala Göteborg. Rättscentrum, tennisverksamheten och polisen är några av aktörerna som ska få ett lyft.


Kristina Pettersson Post.

Kristina Pettersson Post: "Vi börjar omvärdera kontorets betydelse"

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Kristina Pettersson Post som är chef för region Göteborg på Vasakronan. Här är trenderna på kontorsmarknaden. Och så här går nettouthyrningen.


Vasakronan hyr ut i Platinan, Göteborg.

Vasakronan hyr ut 1 600 kvadratmeter i Platinan i Göteborg

Uthyrning Korab International hyr hela plan 16 och får lokaler om 974 kvadratmeter med utsikt i alla väderstreck och tre egna terrasser. EA Digital Illusions CE hyr en lokal om 639 kvadratmeter på plan 14, även den med terrass. Platinan når därmed en uthyrningsgrad om 78 procent.


Till vänster syns en av de två största oljecisternerna där takhöjden är 30 meter. Till höger visas bergrummens läge under mark och planområdet markerat.

Här kan gamla oljecisterner bli serverhallar

Bygg/Arkitektur JM, Peab och Folksams gemensamma utvecklingsbolag Kuab har avancerade planer för de gamla oljebergrummen vid Gäddviken i Nacka. Fastighetssverige berättar mer om hur planerna skulle kunna realiseras.


Ronald Bäckrud.

Vasakronan ser att det krävs nya tag för att fylla upp kontorsytorna

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Ronald Bäckrud som är chef för region Stockholm hos Vasakronan. Vi frågar om antalet vakanser har ökat, hur det ser ut med kontorshyrorna och hur läget är för handelslokalerna.


Göteborg.

Globala jätten lämnar Wallenstam för Vasakronan

Uthyrning Internationell premiumaktör stänger hos Wallenstam och öppnar hos Vasakronan.


Akademibokhandeln ska stänga fyra butiker.

Ledande bokkedja stänger butiker – så exponerad är branschen

Handel Akademibokhandeln kommer att stänga fyra butiker på fyra olika orter i början av nästa år. Fastighetssverige har tittat närmare på vilka fastighetsägare som har störst exponering mot kedjan.


Martin Sandgärde

Sandgärde klättrar inom Vasakronan

Karriär Martin Sandgärde blir ny affärsområdeschef Stockholm nord på Vasakronan. Han efterträder Bo de Besche som nyligen tillträdde rollen som regionchef i Uppsala.