Image
Västprojekt växer på Ringön.
Västprojekt växer på Ringön. Bild: Västprojekt

Västprojekt ökar i snabb takt

Transaktioner Under maj månad har Västprojekt ingått ett avtal om att förvärva ytterligare fem fastigheter på Ringön i Göteborg.
Publicerad den 21 Maj 2019

Fastigheterna inrymmer idag kontor, lager och industri alldeles intill Göta Älv. Utöver den 12 000 kvadratmeter uthyrningsbara ytan finns det även bryggor och ett par kajplatser att erbjuda.
– Vi är sedan många år tillbaka redan etablerade på Ringön och har som strategi att fortsätta att växa i området. Att nu få tillfälle att köpa dessa fem välförvaltade och fina fastigheterna till vårt bestånd på Ringön känns väldigt roligt. Vi kom in tidigt i processen och kände direkt att det här passade oss och vi har haft en mycket bra dialog med säljaren hela tiden vilket medfört att hela köpprocessen gått ganska snabbt att genomföra, säger Robert Eriksson på Västprojekt.
– Fastigheterna har en fantastisk karaktär och blandningen av verksamheter är det som i stort kännetecknar Ringön för oss. I och med förvärvet och en starkare närvaro kommer vi i framtiden att kunna erbjuda våra nuvarande och framtida hyresgäster ännu bättre service vilket är extra roligt, fortsätter han.

Säljarens rådgivare har varit Kommersiella Fastigheter i samarbete med Swedbank. Transaktionen har genomförts som en smal och strukturerad säljprocess.
– Det känns otroligt kul att vi nu har gått i mål, där både köpare och säljare har bidragit till en snabb och smidig transaktion, säger Bengt-Åke Harrysson på Kommersiella Fastigheter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige