Image
Här på Ringön i Göteborg skapar Västprojekt och Monument en ny konsertlokal.
Här på Ringön i Göteborg skapar Västprojekt och Monument en ny konsertlokal.

Västprojekt skapar en ny konsertlokal på Ringön

Uthyrning Västprojekt och hyresgästen Monument skapar tillsammans en ny konsert-/konferens- och nöjesdestination på 1200 kvadratmeter på Ringön i Göteborg.
Publicerad den 23 Februari 2024

– Det är kanske inte den vanligaste satsningen att göra, alltså att öppna en enorm konsertlokal mitt i ett industriområde, men samtidigt kunde vi inte tänka oss en bättre idé överhuvudtaget, säger Carl Martinson på Monument.

Monument, som är hyresgäst, är dock så mycket mer än enbart konsertlokal. Det är över 1 200 kvadratmeter med fullständiga rättigheter, uteservering, cocktailbar, dubbla scener och möjlighet att förvandlas från konserter och nattklubb till konferens, företagsevent och inspelningar.

– Sedan idén kom för cirka två år sedan har både en pandemi passerat och projektet har genomgått en rad förändringar. Vi är otroligt glada över det samarbete vi haft under hela processen med Monument och hur slutresultatet ser ut. Att verksamheten startar upp bidrar dels till kreativitet och stark dragningskraft till platsen, samtidigt som det ger oss rätt förutsättningar för fortsatt utveckling inom området, säger Robert Eriksson på Västprojekt.

Både Carl Martinsson och Robert Eriksson är glada över jobbet Saltet på Ringön, genom Business Region Göteborg, gjorde när de la grunden till att sådana här typer av verksamheter ens kan öppna på Ringön. Men att göra en så här stor satsning är de båda överens om att det inte hade gått utan den andra parten.

För tillfället håller flera stora bokningar på att fyllas, och ett stort event som ägde rum nu i helgen var firandet av Sverigefinnarnas dag.
Bortsett från kända finska artister och en fullsatt lokal sände även Sveriges Radio Finska och SVT Play live.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige