Image
En tidig visualisering för kvarteret.
En tidig visualisering för kvarteret. Bild: Studio Ekberg

Svenska Hus får planbesked i Fix-området

Bostäder Svenska Hus har erhållit planbesked av Stadsbyggnadsnämnden i Göteborg med syfte om att bygga 200 nya bostäder och kommersiella lokaler i Majorna i Göteborg.
Publicerad den 7 December 2023

– Väldigt kul att vi fått ett positivt planbesked för fastigheten. Vi har arbetat med detta kvarter under flera år för att utveckla det inom ramen för gällande stadsplan. Stadsplanen är från 40-talet så det har dock visat sig svårt. Arbetet resulterade därför i att vi ansökte om planbesked för nybyggnation och ett ökat innehåll av bostäder, säger Henrik Sjölin, fastighetsutvecklingschef i Göteborg.

Kvarteret ligger mitt i det väletablerade området Fixfabriken i Majorna, där fabriken med samma namn brukade ligga. Ett område där nu nya bostäder och lokaler på historisk fabriksmark i Majorna växer fram. Ett förstklassigt läge i direkt närhet till restauranger och kollektivtrafik.

Planarbetet bedöms starta 2026 beräknas ta två till tre år.

– Läget är underbart och att utveckla kvarteret innebär är en riktigt fin möjlighet att skapa precis de bostäder vi vill se i vårt bestånd. Det är pusselbiten som får Fix-området att bli komplett, fortsätter Henrik Sjölin.

– Det är verkligen roligt att vi nått den här milstolpen i fastighetens historia och ett fint utvecklingsprojekt för oss där vi tillsammans med staden nu kan fortsätta det arbetet, säger Svenska Hus vd Nils Rydh. Projektet är ytterligare ett exempel på hur vi aktivt arbetar med stadsutveckling.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige