Image
En tidig visualisering för kvarteret.

Svenska Hus får planbesked i Fix-området

Bostäder Svenska Hus har erhållit planbesked av Stadsbyggnadsnämnden i Göteborg med syfte om att bygga 200 nya bostäder och kommersiella lokaler i Majorna i Göteborg.


En tidig strukturstudie för området, där det kan bli 1000 nya bostäder i centrala Partille.

Svenska Hus vill satsa i Partille

Bostäder Svenska Hus har påbörjat planarbetet tillsammans med Partille kommun i syfte att bygga 1 000 nya bostäder i centrala Partille. Planarbetet startade nu i december 2022 och ska vara färdigt 2025.


Svenska Hus utvecklar i Partille.

Svenska Hus utvecklar i Partille

Bygg/Arkitektur Kommunstyrelsen i Partille har godkänt en planansökan från Svenska Hus. Det handlar om en satsning på fyra hållbara bostadskvarter mellan Partille Arena och Säveån med minst 400 lägenheter.
– Ja, kanske det dubbla om vi planerar väl – så det är ett stort projekt både för oss och för kommunen, säger Henrik Sjölin, fastighetsutvecklingsansvarig på Svenska Hus i Göteborg.


Svenska Hus utvecklar nya lokaler med sollceller på taket i Partille.

Svenska Hus utvecklar i Partille

Bygg/Arkitektur I Partille, strax utanför Göteborg, utvecklar Svenska Hus 15 moderna och flexibla industrilokaler för småföretagare i en nyproduktion om cirka 2 300 kvadratmeter. På taket kommer en solcellsanläggning att placeras för att producera el till fastigheten. Tillträde är i januari 2020.


Svenska Hus gör dubbla rekryteringar

Bolag Svenska Hus i Göteborg har rekryterat Henrik Sjölin till ny ansvarig fastighetsutvecklare och Camilla Berglund till ny uthyrningsansvarig i regionen.


Tengbom ritar för JM och Skanska i Krokslätt

Bygg/Arkitektur Tengbom har vunnit två arkitekttävlingar kring bostadsutveckling i Krokslätt, Göteborg.