Image

Svenska Hus köper 13 600 kvadratmeter

Transaktioner Svenska Hus har köpt fastigheter i Floda, Lerums kommun. Förvärvet omfattar tre fastigheter, med en uthyrbar area om cirka 13 600 kvadratmeter, och i dessa ryms såväl butiker, lokaler för kommun och landsting som bostäder.
Publicerad den 24 Maj 2018

Säljaren av fastigheterna är Pikenborg Förvaltning. De tre största hyresgästerna i portföljen är Lerums kommun, Västra Götalands Läns Landsting och Ica Fastighets AB.

– Förvärvet i Floda ligger i linje med vår strategi att förvärva fastigheter med utvecklingspotential i de tre storstadsområdena. Med Svenska Hus inträde i Floda hoppas vi fortsätta bidra till den fortsatta utvecklingen av samhällets centrala delar, säger Daniel Massot, vd för Svenska Hus.

Floda ligger längs E20 och sjön Sävelången, som sträcker sig mellan Lerum och Alingsås. Orten ligger nära såväl Göteborg som flygplatsen Landvetter och har goda buss- och tågförbindelser.

– Vi kommer initialt fortsätta på den inslagna vägen för dessa fastigheter och ser på sikt stora möjligheter i Floda där Lerums kommun satsar mycket på bostäder och området kring centrum, säger Cecilia Bergman, regionchef på Svenska Hus.

– Vi på Pikenborg Förvaltning har under ett antal år utvecklat Floda Torg och vi är glada att Svenska Hus med sitt långsiktiga perspektiv fortsätter att utveckla Floda Torg till en trevlig och attraktiv mötesplats, säger Mikael Jedenberg, vd för Pikenborg Förvaltning.

Svenska Hus tillträder fastigheterna den 1 juni 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige