Image
Peter Stalfors.

Peter Stalfors blir ny regionchef i Göteborg för Svenska Hus

Bolag Bolagets nuvarande transaktionsansvarig tar över ansvaret för fastighetsbolagets verksamhet i Västsverige.


Flytten till Bromma innebär en strategisk utveckling för både Westers och Svenska Hus.

Catering-aktör flyttar in i Svenska Hus lokaler i Bromma

Uthyrning Svenska Hus hyr ut sina lokaler i Bromma till catering-firman Westers. Företaget etablerar där sitt produktionskök och kontor på en yta av cirka 1000 kvadratmeter.


En tidig visualisering för kvarteret.

Svenska Hus får planbesked i Fix-området

Bostäder Svenska Hus har erhållit planbesked av Stadsbyggnadsnämnden i Göteborg med syfte om att bygga 200 nya bostäder och kommersiella lokaler i Majorna i Göteborg.


I brunt är det område som Svenska Hus har för avsikt att bygga 200 bostäder.

Svenska Hus kan få planbesked för del av Fixfabriksområdet

Bygg/Arkitektur I det stora stadsutvecklingsområdet i Majorna, Fixfabriksområdet, finns det nu chans för Svenska Hus att få planbesked för 200 bostäder. Men det finns komponenter som måste falla på plats. Fastighetssverige berättar mer.


Vy över Ringön i Göteborg.

Svenska Hus hyr ut butikslokal till Procurator

Uthyrning Tjänsteföretaget Procurator nyetablerar sig i Göteborg hos Svenska Hus. Hyresavtalet gäller 1 050 kvadratmeter på Ringögatan 3 i Göteborg. Inflyttning sker under våren 2024.


Warner Bros nya lokaler i Gamlestaden i Göteborg.

Warner Bros flyttar till nya lokaler hos Svenska Hus

Uthyrning Svenska Hus har specialanpassat fastigheten för Warner Bros på Marieholmsgatan 42 i Göteborg och nu i juli flyttade Warner Bros sin Tv-produktion och in till de nära 3 000 kvadratmeter stora lokaler som Svenska Hus skapat genom att bygga om sin fastighet.


Instrumentfabriken på Ranhammarsvägen 20 i Bromma.

Gasellföretag expanderar hos Svenska Hus i Bromma

Uthyrning It-bolaget Norteam, som i år utsågs till Gasellföretag för andra året i rad, utökar kontorsytan hos Svenska Hus i Bromma. Sedan Norteam flyttade in i fastigheten Instrumentfabriken 2018 har kontorsytan vuxit flertal gånger och med senaste expansionen uppgår ytan till cirka 786 kvadratmeter. Svenska Hus genomför byggprojektet under hösten och Norteams utökade lokaler kommer vara färdigställda och redo att tillträdas efter årsskiftet.


En tidig strukturstudie för området, där det kan bli 1000 nya bostäder i centrala Partille.

Svenska Hus vill satsa i Partille

Bostäder Svenska Hus har påbörjat planarbetet tillsammans med Partille kommun i syfte att bygga 1 000 nya bostäder i centrala Partille. Planarbetet startade nu i december 2022 och ska vara färdigt 2025.


Mikael Granath.

Mikael Granath utses till ny styrelseledamot för Svenska Hus

Bolag Svenska Hus utser Mikael Granath till ny styrelsemedlem. Han kommer att väljas in som ledamot i Svenska Hus styrelsen i samband med årsstämman 29 mars.


Svenska Hus köper i Stockholm.

Svenska Hus växer i Stockholm – köper av Corem

Transaktioner Svenska Hus utökar sitt kommersiella bestånd och förvärvar ytterligare en fastighet, Induktorn 37, i Ulvsunda industriområde i Bromma där Svenska Hus idag äger sju fastigheter om cirka 34 000 kvadratmeter. Fastigheten på Ranhammarsvägen 26 innehåller kontor och lager om cirka 6 700 kvadratmeter och är fullt uthyrd till juni 2029. Förvärvet gjordes från Corem och tillträde skedde den 24 mars.


Ny hyresgäst flyttar in i Svenska Hus fastighet på Västra Hamngatan.

Svenska Hus hyr ut i centrala Göteborg

Uthyrning Plagazi hyr 135 kvadratmeter kontor av Svenska Hus på Västra Hamngatan i Göteborg. Croisette har förmedlat uthyrningen.


Warner Bros nya studio i Göteborg

MVB bygger nya TV-studios åt Warner Bros i Göteborg

Bygg/Arkitektur Helt nya skräddarsydda lösningar när MVB bygger studios för Warner Bros TV- och filmproduktion som flyttar till ny fastighet i Gamlestan i Göteborg.


Hjulet är ett av programmen Warner Bros producerar.

Svenska Hus tecknar hyresavtal med Warner Bros

Uthyrning Nästa sommar flyttar Warner Bros sin TV-produktion i Göteborg till specialanpassade lokaler på Marieholmsgatan. Hyresavtalet med Svenska Hus är på tio år.
– Vi kände att Svenska Hus hade rätt engagemang för att hitta en kreativ och långsiktig lösning tillsammans med oss, säger Johan Idering, vd på Warner Bros. International Television Production Sverige.


Hans Eliasson, grundade Svenska Hus för 30 år sedan.

Hans Eliasson om Svenska Hus 30-åriga framgångssaga

Bolag Svenska Hus grundare Hans Eliasson har hunnit passera 75 år och hans bolag passerar nu 30 år – nu som ett av Sveriges största privatägda fastighetsbolag. För Fastighetssverige berättar han om resan sedan starten 1992 till idag, utmaningarna och lärdomarna på vägen och förhoppningarna om framtidens Svenska Hus.


Folksam köper stort av Svenska Hus

Transaktioner Folksamgruppen förvärvar, genom Folksam Liv, tomträtten Påsen 7 i Stockholm av Svenska Hus för 705 miljoner kronor. Den uthyrbara arean är drygt 7 500 kvadratmeter och tillträdet sker den 30 september 2022.


Svenska Hus hyr ut i K6.

Svenska Hus hyr ut i Malmö

Uthyrning Svenska Hus har skrivit avtal med en ny hyresgäst i Malmö. I början av nästa år flyttar hälso-företaget Feelgood in i K6 på Kungsgatan.
– Vi tror på konceptet i byggnaden, är i ständig utveckling och genom att flytta in i K6 stärker vi vår närvaro i regionen, säger Feelgoods etableringschef Daniel Morath.


Niklas Simonsson.

Niklas Simonsson återvänder till Svenska Hus

Bolag Niklas Simonsson återvänder till Svenska Hus och nu i rollen som affärsutveckling för kommersiella fastigheter. Han har tidigare arbetat inom uthyrning på Svenska Hus under många år men har de fyra sista åren arbetat på Vasakronan i Göteborg med ansvar för projektuthyrning inom nyproduktion.
– Det är känns väldigt bra att Niklas återvänder till oss, säger Nils Rydh, vd på Svenska Hus.


Lena Fagerland.

Svenska Hus förstärker inom uthyrning

Karriär Svenska Hus rekryterar Lena Fagerland som uthyrare till Göteborg med syfte att förstärka uthyrningen ytterligare i regionen. Lena Fagerland har mångårig erfarenhet av fastighetsbranschen från både mäkleri, uthyrning och förvaltning och kommer närmast från Platzer Fastigheter.
– Lena kommer att stärka oss och passa väl in i vår organisation, säger Ylva Morelli, regionchef i Göteborg på Svenska Hus.


Camilla Berglund.

Svenska Hus hyr ut till Akzo Nobel

Uthyrning Akzo Nobel Decorative Coatings AB flyttar in i Svenska Hus lokaler i Högsbo i Göteborg. Den totala ytan är 913 kvadratmeter och avtalet är på fem år.
– Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda ett bra läge för en yrkesbutik och jag hoppas att Akzo Nobel kommer att trivas väl i våra lokaler, säger Camilla Berglund, uthyrningsansvarig på Svenska Hus i Göteborg.


Camilla Berglund.

Svenska Hus hyr ut i Göteborg

Uthyrning Svenska Hus tecknar nytt hyresavtal med Skade- och Partiförsäljning AB. Bolagets nya lokaler ligger på Hisingen i Göteborg, den totala ytan är 2 264 kvadratmeter och avtalet är på fyra år.