Image
En tidig strukturstudie för området, där det kan bli 1000 nya bostäder i centrala Partille.

Svenska Hus vill satsa i Partille

Bostäder Svenska Hus har påbörjat planarbetet tillsammans med Partille kommun i syfte att bygga 1 000 nya bostäder i centrala Partille. Planarbetet startade nu i december 2022 och ska vara färdigt 2025.


Mikael Granath.

Mikael Granath utses till ny styrelseledamot för Svenska Hus

Bolag Svenska Hus utser Mikael Granath till ny styrelsemedlem. Han kommer att väljas in som ledamot i Svenska Hus styrelsen i samband med årsstämman 29 mars.


Svenska Hus köper i Stockholm.

Svenska Hus växer i Stockholm – köper av Corem

Transaktioner Svenska Hus utökar sitt kommersiella bestånd och förvärvar ytterligare en fastighet, Induktorn 37, i Ulvsunda industriområde i Bromma där Svenska Hus idag äger sju fastigheter om cirka 34 000 kvadratmeter. Fastigheten på Ranhammarsvägen 26 innehåller kontor och lager om cirka 6 700 kvadratmeter och är fullt uthyrd till juni 2029. Förvärvet gjordes från Corem och tillträde skedde den 24 mars.


Ny hyresgäst flyttar in i Svenska Hus fastighet på Västra Hamngatan.

Svenska Hus hyr ut i centrala Göteborg

Uthyrning Plagazi hyr 135 kvadratmeter kontor av Svenska Hus på Västra Hamngatan i Göteborg. Croisette har förmedlat uthyrningen.


Warner Bros nya studio i Göteborg

MVB bygger nya TV-studios åt Warner Bros i Göteborg

Bygg/Arkitektur Helt nya skräddarsydda lösningar när MVB bygger studios för Warner Bros TV- och filmproduktion som flyttar till ny fastighet i Gamlestan i Göteborg.


Hjulet är ett av programmen Warner Bros producerar.

Svenska Hus tecknar hyresavtal med Warner Bros

Uthyrning Nästa sommar flyttar Warner Bros sin TV-produktion i Göteborg till specialanpassade lokaler på Marieholmsgatan. Hyresavtalet med Svenska Hus är på tio år.
– Vi kände att Svenska Hus hade rätt engagemang för att hitta en kreativ och långsiktig lösning tillsammans med oss, säger Johan Idering, vd på Warner Bros. International Television Production Sverige.


Hans Eliasson, grundade Svenska Hus för 30 år sedan.

Hans Eliasson om Svenska Hus 30-åriga framgångssaga

Bolag Svenska Hus grundare Hans Eliasson har hunnit passera 75 år och hans bolag passerar nu 30 år – nu som ett av Sveriges största privatägda fastighetsbolag. För Fastighetssverige berättar han om resan sedan starten 1992 till idag, utmaningarna och lärdomarna på vägen och förhoppningarna om framtidens Svenska Hus.


Folksam köper stort av Svenska Hus

Transaktioner Folksamgruppen förvärvar, genom Folksam Liv, tomträtten Påsen 7 i Stockholm av Svenska Hus för 705 miljoner kronor. Den uthyrbara arean är drygt 7 500 kvadratmeter och tillträdet sker den 30 september 2022.


Svenska Hus hyr ut i K6.

Svenska Hus hyr ut i Malmö

Uthyrning Svenska Hus har skrivit avtal med en ny hyresgäst i Malmö. I början av nästa år flyttar hälso-företaget Feelgood in i K6 på Kungsgatan.
– Vi tror på konceptet i byggnaden, är i ständig utveckling och genom att flytta in i K6 stärker vi vår närvaro i regionen, säger Feelgoods etableringschef Daniel Morath.


Niklas Simonsson.

Niklas Simonsson återvänder till Svenska Hus

Bolag Niklas Simonsson återvänder till Svenska Hus och nu i rollen som affärsutveckling för kommersiella fastigheter. Han har tidigare arbetat inom uthyrning på Svenska Hus under många år men har de fyra sista åren arbetat på Vasakronan i Göteborg med ansvar för projektuthyrning inom nyproduktion.
– Det är känns väldigt bra att Niklas återvänder till oss, säger Nils Rydh, vd på Svenska Hus.


Lena Fagerland.

Svenska Hus förstärker inom uthyrning

Karriär Svenska Hus rekryterar Lena Fagerland som uthyrare till Göteborg med syfte att förstärka uthyrningen ytterligare i regionen. Lena Fagerland har mångårig erfarenhet av fastighetsbranschen från både mäkleri, uthyrning och förvaltning och kommer närmast från Platzer Fastigheter.
– Lena kommer att stärka oss och passa väl in i vår organisation, säger Ylva Morelli, regionchef i Göteborg på Svenska Hus.


Camilla Berglund.

Svenska Hus hyr ut till Akzo Nobel

Uthyrning Akzo Nobel Decorative Coatings AB flyttar in i Svenska Hus lokaler i Högsbo i Göteborg. Den totala ytan är 913 kvadratmeter och avtalet är på fem år.
– Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda ett bra läge för en yrkesbutik och jag hoppas att Akzo Nobel kommer att trivas väl i våra lokaler, säger Camilla Berglund, uthyrningsansvarig på Svenska Hus i Göteborg.


Camilla Berglund.

Svenska Hus hyr ut i Göteborg

Uthyrning Svenska Hus tecknar nytt hyresavtal med Skade- och Partiförsäljning AB. Bolagets nya lokaler ligger på Hisingen i Göteborg, den totala ytan är 2 264 kvadratmeter och avtalet är på fyra år.


Anna Lorentz.

Svenska Hus rekryterar från JLL

Bolag Anna Lorentz har utsetts som ny regionchef i Stockholm för att leda och utveckla verksamheten där. Anna Lorentz har mångårig erfarenhet av fastighetsbranschen från både utveckling, uthyrning samt förvaltning och har även mer än tio års erfarenhet som ledare. Hon ansluter till Svenska Hus från JLL.
– Det här känns riktigt bra, säger Nils Rydh, vd på Svenska Hus.


Anna Hurtig blir ny regionchef i Skåne hos Svenska Hus.

Svenska Hus köper i Stockholm och utser ny regionchef i Skåne

Bolag Svenska Hus förvärvar en fastighet för bostadsutveckling i Nynäshamn söder om Stockholm. Samtidigt utser man Anna Hurtig till ny regionchef i Skåne för bolaget.


Svenska Hus säljer till ABG Fastena i Göteborg.

ABG Fastena köper av Svenska Hus i Göteborg

Transaktioner Svenska Hus har ingått avtal om försäljning av en fastighet i Göteborg för drygt 190 miljoner till ABG Fastena, som tillträdde den 17 december.
– Genom försäljningen skapar vi oss utrymme för nya investeringar, säger Lennart Karlsson, tillförordnad vd på Svenska Hus.


Nils Rydh.

Här tar Svenska Hus nästa steg på tillväxtresan

Bolag Svenska Hus hittade lösningen på sin vakanta vd-stol internt. Tillträdande vd:n Nils Rydh berättar för Fastighetssverige hur han ser på rollen, om Svenska Hus tillväxtplaner och om satsning på projektutveckling.


Nils Rydh och Måns Johannesson.

Nils Rydh blir ny vd för Svenska Hus

Bolag Nils Rydh, för närvarande ansvarig för projektutveckling på Svenska Hus, tillträder som vd för bolaget den 1 januari 2022. Styrelsen ser detta som ett naturligt steg att med ny kraft fortsätta utveckla bolaget genom entreprenörsanda och driv som skapar både långsiktiga värden och samhällsnytta.


Lennart Karlsson.

Det letar Svenska Hus efter i en ny vd

Bolag Svenska Hus bryter med vd:n Daniel Massot som lämnar bolaget. Styrelseordförande Lennart Karlsson berättar för Fastighetssverige om beslutet, vad man letar efter i nästa vd och hur han själv ser på att kliva in som tf vd.


Nu ska planarbetet inledas för Slakthusområdets mest centrala etapp 2b. Här ska bland annat Atrium Ljungberg, Castellum och Klövern vara med och bygga 320 nya bostäder.

Här är planen för centralaste delen av Slakthusområdet

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg, Castellum och Klövern är några av de byggherrar som är med i processen att tillföra 320 nya bostäder till en central del av det framtida Slakthusområdet. Fastighetssverige berättar mer om omvandlingen av området.